Quantcast

Румен Овчаров: Борисов ще загуби от нови избори

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2014 в 10:41 5166 13

Румен Овчаров.
Румен Овчаров.

Ще има кабинет, защото и Бойко Борисов, и ГЕРБ оценяват, че големият губещ, ако се тръгне към нови избори, ще бъде ГЕРБ, заяви Румен Овчаров пред Нова тв.

„През 2013 година ГЕРБ не можаха да се договорят с три партии, сега не могат да се договорят със седем партии. Очевидно единственият начин, по който Бойко може и иска да управлява, е на принципа „Аз съм, други няма” - нещо, което на него българският избирател не му дава за трети път”, каза той.

Овчаров добави, че започва да става привърженик на това все повече партии да влязат в правителството, защото по този начин Борисов ще става все по-малко зависим от ДПС, въпреки че в момента вижда правителството като коалиция на ГЕРБ и РБ с подкрепата на ДПС и още няколко партии.

Според него България не е готова за зимата заради "нашата некомпетентност и неспособност да управляваме една система като енергетиката”.

Бившият енергиен министър каза, че е съгласен не само да се замрази цената на тока, но и да се намали, но изрази надежда, че всички знаят, че "с трици маймуни не се ловят": „Социалната политика се прави за хората, които имат социални нужди и които нямат средства. Няма как цените на електроенергията в България да са най-ниски в ЕС и ние да искаме да имаме качество на продукта.”

Той смята, че професионалистите в сферата на енергетиката се губят бързо, докато мисленето на хората, поемащи властта, е, че "в енергетиката стоят чували с пари и е достатъчно да седнеш на стола, за да започнеш да гребеш с пълни шепи", което не е така.

„Аз бях привърженик на идеята да се спасява банката, но за съжаление при това състояние на банката не виждам кой би могъл да налее 4 милиарда лева”, заяви Румен Овчаров по въпроса за КТБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2014 в 18:25

Борисов прави далавери с изборите -освен че купува много гласове,подмяна на бюлетини,купуване на цели изборни секции,вписване на мъртви души и какво ли не,дори никои да не гласува за тиквичка тои пак ще спечели.

02.11 2014 в 18:25

Борисов прави далавери с изборите -освен че купува много гласове,подмяна на бюлетини,купуване на цели изборни секции,вписване на мъртви души и какво ли не,дори никои да не гласува за тиквичка тои пак ще спечели.

01.11 2014 в 21:57

Внимавайте дами и господа! Щом този.....дори не знам как да го нарека, щото той е безродник, продажник, мръсник..... но щом той говори, значи вероятно всичко трябва да се чете обратно. С едно единствено изключение - ктб е аут. Но за разлика от него, хората, които следят цялата история знаят това още от момента на затварянето на банката. А сега да се прави на добрия цУциалист, който искал доброто на ктб, ама на - не се получило, дупка имало. Сякаш те дупките ей тъй на се получават. И неговата мила партийка, че и нейното чедо - дпс, нямат нищо общо.... Долнопробен боклук.

01.11 2014 в 21:07

и червен кольо така казва....хихи

01.11 2014 в 19:49

Умен човек. Правилно казва, че трябва "не само да се замрази цената на тока, но и да се намали". Това е възможно, ако чуждите държавни ЕРП-та бъдат накарани да платят за досегашните си нарушения и да бъдат изгонени позорно.

И още НЕК да изкупува то САМО НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП - тоест от най-евтиния и изгоден производител - АЕЦ. Всички други измислени ТЕЦ, ВЕЦ, фотосолари и вятърни мелници да бъдат изключени ОТ микса, докато не започнат да произвеждат електроенергия с цена по-ниска от тази на АЕЦ.

Нали искате ПАЗАРЕН ПОДХОД?

01.11 2014 в 18:24

Куцо,кьораво,сакато.крадливо,пръдливо все за ГЕРБ се загрижило

01.11 2014 в 14:48

Да бе ...

01.11 2014 в 14:27

За Хелоуин Пеевски е маскиран като борец срещу модела ‪#‎КОЙ‬ - такъв коментар се появи във Фейсбук след мижавия протест пред парламента, организиран от “Протестна мрежа” в петък.
Протестът беше от стотина души, като на площада се появи още една група протестиращи - вложителите в КТБ.

Такова слабо присъствие показва няколко неща. Първо, става очевидно, че протестите от миналото лято до голяма степен са били в подкрепа на Бойко Борисов - поне значителната част от протестиращите са предпочитали той да се върне на власт. Сега нямат мотив да протестират. Увещанията на участници в миналогодишните протести, че не искали да се връща Борисов се оказаха наивни.

Проповядваната идеологема “моделът Кой” е неясна и не може да събере много хора под знамената. Колкото и да я повтарят хора от “Протестна мрежа” и др., това е абстракция, вместо конкретни имена.

По време на правителството на Орешарски имаше лозунги “мафия” и “боклуци”. Сега такива лозунги отсъстват. Макар да е очевидно, че понятиято “мафия” е по-близо до Бойко Борисов, отколкото до Орешарски.
Една ясна и конкретна идея може да обедини хора за някаква кауза. Зад “модела Кой” какво седи? То е нещо като числото Пи, някакво хипотетично задкулисие. Може ли да има митинг с плакати за числото Пи? Защо не го посочат конкретно? Примерно да посочат в каква комбинация, с кого е обвързан Пеевски сега. Вместо абстракцията “Кой” може да се посочи очевидно свързаният с Пеевски главен прокурор Цацаров, който пък е избран на този пост от Бойко Борисов (най-ясно заявено със знаменателната реплика “ти си го избра” от бившия градски прокурор). Може да се говори за ролята на Доган. Сътрудничеството между Борисов и Пеевски (зад когото седят ДПС и Доган) е абсолютно същото както по времето на управлението на Борисов.

В някои коментари в интернет се прокрадва идеята, че протестът в петък е казионна имитация на протест, колкото да се отбие номерът и да се покаже, че ето, нищо че ГЕРБ са на власт, ние пак ще протестираме срещу “Кой”.

На миналогодишните протести имаше добре нарисувани плакати и отпечатани фланелки на един страшен Орешарски, изобразен като череп. Такива с Борисов няма и не е имало. Очевидно го имат за по-малко страшен.

Протестът действително беше никакъв, без ентусиазъм. А в момента има повече основания за протест от миналото лято. Тогава бяха посрещани на нож мерки за нов външен дълг или кадрови назначения. Сега има не по-малко скандални назначения, беше организирана нахално пред очите на цялото общество банкова криза и се готви ограбването на активите на една банка, в парламента се договарят не по-малко скандални коалиции.

Впрочем, има време да се види ясно кой за какво се бори и “Кой” за какво служи.


*
Иван Бакалов

01.11 2014 в 14:01

Преди година и половина Р.Овч., и Голфърите твърдяха, че ГЕРБ ще се разпадне всеки момент.
Е, "разпадна се"... до 33% подкрепа, а Комунягите се "въздигнаха" до 15.4%.
Как да не му повярваш и сега на тоя червен Нострадамус ?

01.11 2014 в 11:48

Интересно, защо Р. Овч. не казва колко ще загуби червената вещица при нови избори?