Жителка на Младост: Багер копае през месец, нямаме парно и топла вода

Топлопроводите в конкретния участък са с висока корозия, което води до повече аварии, обясниха от Топллофикация

OFFNews 11 април 2023 в 14:27 2308 0

Ремонт

Снимка Авторът на сигнала

През последните две години всеки месец, дори по два пъти на месец, отпушват една и съща шахта, твърди Генчева

Блок 359 и 355 в столичния район Младост 3 са без парно и топла вода за пореден път. На 5 април багерът отново разкопа пред блока, поредна авария и само пет дни по-късно пак нямаме топла вода и парно, и пак авария. И пак багерът копае на същото място. 

През два месеца разкопават улицата на едно и също място, така е от години, пише в сигнал до OFFNews Миглена Генчева. Това е от години, не мога да проумея наглостта на топлофикация, дебилността и търпението на жителите в блока и незаинтересоваността на медиите, ако не е свързано със скандал и протести, твърди още Генчева.

По думите й тя е блокирана от страницата на Топлофикация във фейсбук "заради недоволството и сигналите, които подавам".

В сигнал до "Топлофикация" през ноември миналата година Генчева пише, че "през последните две години всеки месец, дори по два пъти на месец, отпушват една и съща шахта. Разкопаха три пъти градинката пред блока в рамките на две лета отново заради аварии". 

На сайта на Топлофикация е посочено, че има поредна авария от снощи в 21 часа, която се очкава да бъде отстранена днес до 17 часа.  

От Топлофикация обясниха за OFFNews: 

Топлоподаването към блокове № 355 и № 359 в ж.к. „Младост 3“ /6 абонатни станции/ е временно преустановено, поради извършване на ремонтни дейности по авария в топлофикационна камера пред вход 2 на блок № 359 . Припомняме, че топлопреносната мрежа на дружеството е в експлоатация повече от 40 години, а топлопроводите в конкретния участък са в не добро състояние, с висока корозия, което от своя страна води до повишената аварийност. Топлофикация София не веднъж е алармирала, че поради перманентна, недостатъчна ликвидност вследствие на голямата ножица между цената на газа и тази на топлинната енергия определена от КЕВР, дружеството няма достатъчен ресурс за реализиране на всички необходими реконструкции по трасето и извършва основно профилактични и ремонтни дейности. Главното стебло, захранващо част от ж.к. „Младост 3“, в която попадат и горецитираните блокове, е изцяло реконструирано, като при първа възможност дружеството ще включи за реконструкция и отклонението за блокове № 355 и № 359.

Към момента аварийните екипи работят в самата камера пред вход 2 на блок № 359, като за отстраняване на повредата няма да има необходимост от изкопни дейности. Ще се работи без прекъсване до пълното възстановяване на услугите, което се очаква да стане до 17 часа на днешния ден. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!