Татуировките на Дейвид Бекъм оживяват в нова кампания на УНИЦЕФ (видео)

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2016 в 15:50 2527 0

Силно въздействащ нов филм с участието на посланика на добра воля на УНИЦЕФ Дейвид Бекъм бе пуснат днес, за да илюстрира бруталната реалност, че физическият и психическият тормоз могат да оставят белег върху децата завинаги.

През новия 60-секунден филм на УНИЦЕФ, сцени на насилие срещу деца се появяват като анимирани татуировки по тялото на Дейвид Бекъм.

Докато собствени татуировки на Бекъм са избрани да бележат щастливи или важни спомени, милиони деца носят белег, който те не са избрали - дълготрайните белези на насилие и тормоз. Анимациите във филма изобразяват всички твърде често срещани форми на насилие, които момчетата и момичетата понасят на местата, където те трябва да бъдат в безопасност - техните домове, училища, онлайн и в техните общности.

„Когато започнах моят Фонд 7 с УНИЦЕФ, аз се ангажирах да направя всичко възможно, за да направим света по-безопасно място за децата, както и да говоря по проблеми, които оказват разрушително въздействие върху живота на децата. Един от тези въпроси е насилието. На всеки пет минути, някъде по света, едно дете умира от насилие. Милиони повече са застрашени от физическо, емоционално и сексуално насилие, което може да унищожи детството им завинаги. Миналата година посетих Камбоджа с УНИЦЕФ, където срещнах и слушах деца, които ми разказваха за ужасното насилие, което са преживели. Бях шокиран от това, което чух и видях как насилието може да остави дълбоки и трайни белези. Никое дете не трябва да преживява това. Но във всички краища на света, в техните домове, училища и на техните улици, децата страдат от насилие. Надявам се, че този нов проект ще привлече вниманието към този спешен въпрос и ще вдъхнови действие. Насилието срещу деца е грешно и заедно ние трябва да сложим край.“, заяви Бекъм.

Използвайки платформата „U-Reporters“, инструмент за обмен на съобщения, който позволява на младите хора да докладват за проблеми, които засягат живота им, Дейвид Бекъм покани младежта да се включи във въпросите за насилието срещу деца.
Повече от 190 000 „U-Reporters“ от 22 страни се включиха.

Две трети от тях казаха, че лично са подложени на физически или вербален тормоз или познават някой друг, който го е изпитал. На въпроса, кой смятат, че извършва насилие най-често, една трета заявиха полицията или органите за правоприлагане, 29% казаха връстниците им, 28% заявиха родител или настойник, а 9 % смятат, че това са учителите.

Приблизително 80 000 „U-Reporters“ дадоха предложения за това какво може да се направи за справяне с насилието в техните общности. 24-годишен „U-Репортер“ от Филипините каза: „Аз ще му дам гласност и ще предупредя всички хора около мен за това, което се случва, като ще поискам нечия помощ, за да го спра, ако не мога да го направя сам.“

Трагичните последици от насилието засягат всички аспекти на живота на детето и могат да се предават от едно поколение на друго. Насилието срещу деца носи сериозни разходи за всички общества във всеки регион на света.

„Насилието и тормозът оказват ужасно влияние върху живота и бъдещето на децата - увреждат телата им, подкопават тяхното емоционално благополучие, дори пречат на здравословното развитие на мозъците им. Когато ние закриляме децата от насилие, ние предотвратяваме индивидуални трагедии, като насърчаваме по-силни и по-стабилни общества. Благодарение на силни защитници като Дейвид Бекъм, както и силата на гласовете на самите деца и млади хора, ние събираме увереност, че насилието срещу деца по света може да спре.“, каза Антъни Лейк, изпълнителен директор на УНИЦЕФ.

Насилието не е неизбежно. УНИЦЕФ посочва седем доказани стратегии, които могат да помогнат за край на насилието срещу деца. Те включват укрепване нагласите, които поддържат ненасилието; прилагане на законите; създаване на безопасна среда за децата; подкрепа за родителите и настойници; увеличаване на доходите на семействата за намаляване на бедността; укрепване на социалните услуги и обучения на децата с житейски умения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови