Quantcast

Къде отиват да умрат непродадените коли (снимки)

OFFNews Последна промяна на 19 май 2014 в 15:05 91496 32

Докато пазарът за автомобили втора употреба процъфтява, ниският интерес при чисто новите коли намалява. Именно това е и причината стотици хиляди, дори милиони чисто нови автомобили да бъдат пращани да остаряват без нито един навъртян километър.

Едно от предизвикателствата на производителите на автомобили в днешно време вече не са иновациите, дизайнът или скоростта на колите, а закупуването на огромни площи, където да паркират непродадените автомобили, пише "Зеро Хедж". 

На снимката по-долу можете да видите огромен паркинг за непродадени коли в Суиндън, Англия, с хиляди чисто нови коли без собственик, без да са поддържани.

Следващата снимка показва паркинг в Балтимор, САЩ, където близо 57,000 непродадени автомобила чакат да остареят. Броят им расте постоянно.

Автомобилната индустрия никога няма да успее да продаде тези коли, поне не и на първоначалните им цени.

На следващите две снимки е показана тестовата писта на "Нисан" в Съндърланд, Англия. Мястото отдавна не се ползва по предназначение, а в момента е изпълнител на смъртната присъда на нежеланите и непродадени автомобили.

Ето и паркинги за непродадени автомобили в Испания:

Валенисия, Испания:

В Санкт Петербург, Русия ползва старо летище за непродадени автомобили, внесени от Запада:

Паркинг в Оксфордшър, Югоизточна Англия:

Паркинг до Бристол, Англия:

Паркинг на непродадени автомобили "Ситроен" край Корби, Англия:


Още един паркинг във Валенсия:

Автомобилите са оставени на подобни паркинги в продължение на 1 или 2 години, след което престават да бъдат "нови" и "модерни" и за тях има няколко изхода, всички от които включват разглобяване или смачкване на преса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8004

32

SI

13.06 2016 в 12:06

Пълна глупост!!! Непродадените коли се наричат "стока на склад", която се продава, а тези огромни полета са "логистични центрове"!!! На кой му дойде на ум подобна простотия? И между другото пазара за нови автомобили расте от 2 години насам

01.06 2015 в 23:07

Хахо спомена за изхвърляне на храна. Не във всички страни, примерно хляба се изхвърля. Преди време бях в Хелзинки. Там има магазини в които хляба се раздава безплатно точно в последния му ден на годност, а не с изтекъл срок. Все пак има и мислещи хора!

01.06 2015 в 21:15

за тях е по-добре да унищожават отколкото да намаляват и продават,защото никой нормален човек няма да си купи последния модел а естествено ще изчака да го намалят т, е, ще се взимат модели от преди 1-2 години,жалко е наистина производството да е повече от купуването-разхищение,но все пак по -малко замърсяване за момента,въпреки че петрола така или иначе ще се изгори,никой няма интерес да се спре

01.06 2015 в 17:01

Това е капитализмът - свръхпроизводството се изхвърля, вместо да се оползотвори в полза на обществото.

Непродадените МПС могат да бъдат предоставяни БЕЗВЪЗМЕЗДНО на социално слаби, инвалиди, хора в неравностойно положение, пенсионери, майки с деца, пансиони за възрастни хора, медицински заведения, благотворителни общества, правоохранителни органи и т.н. за да им поне някаква полза за ОБЩЕСТВОТО.

Обаче капиталистите чорбаджии-изедници предпочитат да ги държат на склад докато се разпаднат и замърсят околната среда, защото при демонокрацията алчноста е издигната в култ. Омерзен съм!

01.06 2015 в 15:29

Производителите се борят за рейтинг по ПРОИЗВЕДЕНИ автомобили, а не по продадени. Това обяснява снимките по-горе.
OFFNEWS, снимките в статията ви са доста старички ;)

14.06 2014 в 10:53

Свеетът се промения и икономическата система престава да работи!
Ако искаме да оцелеем ни трябва промяна, сега.

20.05 2014 в 19:14

Даааам,такава сока има във всеки бранш,няма как да няма при търговците на коли,Точно такива коли продават фирмите с обявени намаления от 20-30 % за автомобили на склад,така е и в Бг.Не трябва да Ви учудва,а че тук НИСАН продаваха и на 50% от цената преди 2-3 г.Цената на новите коли е мнооооого завишена и това покрива бъдещите намаления.Не се чудете!

20.05 2014 в 17:49

А къде е антисъветската и антируска пропаганда, с която са пропити повечето статии тук? Чак съм учуден, някой не си е свършил работата.

20.05 2014 в 14:12

Това по скоро са готови за продажба автомобили на склад. Ако това не е така ,самото им производство,транспорт и евентуално унищижение обезсмисля производството им. Ако в цената на новите обаче е включена и цената на тези то нямаше да има коло за по 20000 лв.

20.05 2014 в 13:16

Представям си колко сме ограбвани със цената на всеки автомабил който купуваме, щом могат да си позволят да изхвърлят такова количество нови непродадени автомобили!