Къде отиват да умрат непродадените коли (снимки)

OFFNews 19 май 2014 в 15:05 94948 32

Докато пазарът за автомобили втора употреба процъфтява, ниският интерес при чисто новите коли намалява. Именно това е и причината стотици хиляди, дори милиони чисто нови автомобили да бъдат пращани да остаряват без нито един навъртян километър.

Едно от предизвикателствата на производителите на автомобили в днешно време вече не са иновациите, дизайнът или скоростта на колите, а закупуването на огромни площи, където да паркират непродадените автомобили, пише "Зеро Хедж". 

На снимката по-долу можете да видите огромен паркинг за непродадени коли в Суиндън, Англия, с хиляди чисто нови коли без собственик, без да са поддържани.

Следващата снимка показва паркинг в Балтимор, САЩ, където близо 57,000 непродадени автомобила чакат да остареят. Броят им расте постоянно.

Автомобилната индустрия никога няма да успее да продаде тези коли, поне не и на първоначалните им цени.

На следващите две снимки е показана тестовата писта на "Нисан" в Съндърланд, Англия. Мястото отдавна не се ползва по предназначение, а в момента е изпълнител на смъртната присъда на нежеланите и непродадени автомобили.

Ето и паркинги за непродадени автомобили в Испания:

Валенисия, Испания:

В Санкт Петербург, Русия ползва старо летище за непродадени автомобили, внесени от Запада:

Паркинг в Оксфордшър, Югоизточна Англия:

Паркинг до Бристол, Англия:

Паркинг на непродадени автомобили "Ситроен" край Корби, Англия:


Още един паркинг във Валенсия:

Автомобилите са оставени на подобни паркинги в продължение на 1 или 2 години, след което престават да бъдат "нови" и "модерни" и за тях има няколко изхода, всички от които включват разглобяване или смачкване на преса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12004

32

SI

13.06 2016 в 12:06

Пълна глупост!!! Непродадените коли се наричат "стока на склад", която се продава, а тези огромни полета са "логистични центрове"!!! На кой му дойде на ум подобна простотия? И между другото пазара за нови автомобили расте от 2 години насам