Оперираният Борисов на обиколка из болнични стаи: И аз ората ми викаха: ''Не оди да риташ топка'', обаче акъл не расте (видео и снимки)

OFFNews 20 април 2021 в 13:05 44303 10

Премиерът в оставка Бойко Борисов показа впечатляваща физическа форма ден след операцията на крака му в болница "Софиямед". След като обяви състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС от лечебното заведение, подпрял патерица до стола си, Борисов се разходи из болнични стаи, а видео бе публикувано в официалния профил на министър-председателя.

Борисов влиза в женска стая, където попада на три възрастни пациентки. Записът не започва от началото на разговора помежду им. Чува се и се вижда следното:

Борисов: И аз ората ми викаха: "Не оди да риташ топка", обаче акъл не расте. Аз тука три имам операции на лявото (сочи коляното си - бел. ред.), а на дясното това е втора. Общо пет, а ти колко имаш? 

Пациентка: При мен е само капачката.

Борисов: Това е хрущялът.

Пациентката: Ми капачка се нарича, не знам.

Борисов: Не, капачката е това и като се износи отдолу хрущялът, почва да боли.

Пациентката: Това е от падането (по-рано казва, че е паднала в Банкя).

Борисов: Аз станàх ортопед вече. Разбирам всичко. Само като ги слушам докторите какво си говорят, ги разбирам.

На съседното легло в стаята лежи друга жена, на която предстои операция за смяна на колянна става. Борисов я пита метална ли ще ѝ поставят и тя отговаря утвърдително. "Е, ставаме като робокопи вече", заключава министър-председателят в оставка. 

През цялото време жените му говорят на "Вие", а той се обръща към тях на "ти". На една от пациентките ѝ прави впечатление, че премиерът се движи много добре за опериран вчера. Той потвърждава, че операцията е била именно тогава. "Як мъж!", впечатлява се жената.

Накрая премиерът в оставка си тръгва, като нарича възрастните жени "милички".

Записът, публикуван в официалния профил на министър-председателя във Фейсбук:

По-късно в премиерския профил бяха добавени и снимки за спомен на премиера в оставка. Видеото и снимките са качени с коментара: "Българските доктори са изключителни професионалисти, но и добрата дума лекува!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12138

9

Окомер

20.04 2021 в 22:25

Вместо с джипка обикаля с патерица.

3000

6

Emil Zhivkov

20.04 2021 в 15:04

"На една от пациентките й прави впечатление, че премиерът се движи много добре като за опериран вчера. Той потвърждава, че операцията е била вчера. "Як мъж!", впечатлява се жената." Такъв е наистина и народът пророчески е формулирал поговорката: "Як като бик и почти толкова умен!".

2000

5

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 14:41

Смеят ли да не се снимат с Тулупа... Нали са ги уволнили иначе на момента, за пустите 1000 лв. заплата всичко ще направят, Жал ми е за тях като им гледам обърканите физиономии !!

2000

4

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 14:19

ДО УМБАЛ СОФИЯ МЕД - Във вашата болница правила няма ли ?? Всички ваши пациенти ли се разхождат по стаите без маски ??? Защо позволявате да се прави ПИАР с вашите пациенти ?? Защо не пазите здравето на пациентите при положение на Ковид-19 ?? Защо се допускат големи групи министри да влизат в болницата по време на пандемия ?? И последно - колко пари ви дадоха да участвате в Пиар Кампанията, която гледаме ??

10212

3

Човека

20.04 2021 в 13:23

Почва предизборната кампания вече.Тесен,подбран кръг с трогателна история "у фейса". Прелюдия към "есента на патриарха".

2000

2

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 13:18

Е много хубава ПИАР КАМПАНИЯ, с риск за хората, пациенти в болницата, ама тях кучета ги яли

2000

1

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 13:17

Какво има да им обикаляш стаите бе, тулуп ?? Не е разрешено Да се разхождаш при оперирани пациенти и то без маска заради Ковид-19. Това са пациенти на възраст с повишен риск, оперирани. Не са разрешени дори свиждания в болниците заради Ковид. Само Джипко си прави каквото иска, в тази болница явно няма правила