Покупка на кола втора употреба - за какво да гледаме

OFFNews 16 април 2020 в 12:11 7166 0

Надали има човек, който да не мечтае да се качи на чисто нова кола, изкарана от автосалона, да я избере и поръча според личните си критерии, да има цвета, за който бленува, да добави или махне определени екстри. С две думи – да конфигурира един личен автомобил, в който не само ще се чувства добре, но и ще отговаря на стила и начина му на живот, ще обслужва целите му и не на последно място – ще му вдъхне самочувствие и увереност на пътя.

Разбира се, освен външния вид, на първо място е най-важно да се предвиди безопасността му, да избере марка, на която вярва и да бъде големината, която отговаря на начина му на живот – малка или голяма, с две, четири или пет врати, спортен или семеен автомобил….

Но, за съжаление, не всеки има възможността да се сдобие със собствен автомобил. А това означава, че повечето хора се насочват към покупка на употребяван такъв. Но колкото и да е нова или запазена кола, тя винаги идва със своите скрити „ екстри“ – износени части, амортизирани елементи, изтичащ срок за смяна на филтри и масла, изтъркани гуми и уплътнения….

За щастие в тези моменти винаги може да разчитате на доверен партньор и да се обърнете към търговец, който е не само доказал се с времето, но и може да ви предложи голямо разнообразие от авточасти, акумулатори, масла и греси, течности, автокозметика…

В онлайн магазина за авточасти Sauto.bg ще намерите изключително разнообразие от филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители и на всички марки автомобили.

Когато и да имате проблем или нужда от определена част, от добавка или трябва да получите професионален и експертен съвет, просто се свържете с SAuto и ще намерите всичко, което ви е необходимо.

Когато търсите употребяван автомобил, не гледайте само за най-добрата сделка, но и премислете внимателно всички аспекти на сделката, за да избегнете евентуални клопки и скрити дефекти, които нелоялни търговци могат да се опитат да ви пробутат.

Ето няколко съвета, които да следвате, за да не станете жертва на измама.

1. Проверете историята на превозното средство

Проверката на историята на автомобила е много важна, когато купувате употребяван автомобил. Проверете дали колата има непогасени вноски, дали има някакви неплатени глоби с него или дали дори не е откраднат.

2. Стойност на автомобила

За да не бъдете излъгани, проучете пазарната стойност на колата, която търсите, като сравните цените на подобни употребявани автомобили. Имайте предвид, че дилърът на автомобили или продавачът може да се опита да прикрие недостатъците или да скрие информация, че нещо не е наред с автомобила.

3. Отделете време, за да огледате повече автомобили

Не бъдете емоционални и не се хвърляйте на първия автомобил, който ви хареса. Огледайте повече коли и разгледайте няколко коли. Ако някой търговец се опита да ви убеди, че това е шанс, който не трябва да пропускате, бъдете особено бдителни. Дали не иска да се отърве бързо от колата?

4. Доведете експерт

Когато правите огледи, е добре да имате до себе си човек, който с един поглед може да прецени дали автомобилът е удрян и след това е „замаскиран“, дали всичко по ходовата част е наред, да отвори да прегледа вътрешността, да знае „хитрините“ на некоректните търговци и ако са се опитали да прикрият някой дефект, веднага да го хванат.

5. Проверете пробега

Проверете дали километражът на автомобила не е превъртян и дали това са реалните цифри.

6. Направете пробно шофиране

Преди да се решите на покупка, помолете да се повозите в автомобила. Това ще ви помогне да усетите колата, как тя се държи на пътя, да разберете дали ще пасне на маниера ви на каране и дали е това, което очаквате.

В крайна сметка вие инвестирате в автомобил, който макар и втора ръка, трябва да ви служи в следващите години и не е допустимо да правите компромис, само защото плащате цена за нещо употребявано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови