Борисов предлага нов кабинет с патерица в Софиямед

Калин Вельов определен за министър на културата, Румен Христов - на отбраната, а Любен Дилов на туризма

OFFNews 20 април 2021 в 11:04 15728 4

Премиерът Бойко Борисов представя новото правителство на ГЕРБ в болница Софиямед, където вчера претърпя операция на коляното. Това ми е пета операция, всичко ми е ясно, обяви той, след като се появи с патерица пред бъдещите министри. 

Вице и министър на отбраната - символна длъжност, евроатлантическа насоченост, става лидерът на СДС Румен Христов. Министър на културата, най-добрият барабанист, завършил в Холандия - Калин Вельов. 

Любен Дилов става министър на туризма. Надявам се тези сценаристи да кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал, да кажат защо не те харесват, обяви Борисов.  А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов. 

Сашо Иванов, младо лице - министър на регионалното развитие, продължи той. "Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова, Красен Кралев, Красимир Вълчев запозват постовете си. Ивелина Василева пак е министър на околната среда и водите, Десислава Танева - министър на земеделието. Икономиката поема Жечо Станков, а Делян Добрев - енергетиката.  

"Утре ще ме изпишат. Пет операции са ми правени – 3 на едното, 2 на другото коляно. Ако нещо щеше да допринесе, да отида в парламента. Казвах още на Станишев - спри ги тея Мая и Корнелия, излез ти. Истерични, злобни жени. Сега те и Капон, и още двама мъже. Искат да викат и да направят патаклама в парламента", обяви Борисов. Той призова и медиите да го забравят. 

Слави Трифонов сега трябва да говори. Можем да се подкрепяме, аз куцам с десния, той с левия крак, пошегува се Борисов при размяна на реплики с Любен Дилов-син. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

20.04 2021 в 19:02

Кой го интересуват предложенията му. Ще е добре да видим фиаското при гласуването, но е по-добре да не предлага кабинет и да бягаме напред по-бързо. Всички видяха, че и с тяхно правителство и без, е едно и също. България на самотек. До там са ни докарали да не ни прави впечатление, че умират хора масово и сме на първо място в света последните седмици. Само краденето си остава като бекграунд процес.

3000

3

Emil Zhivkov

20.04 2021 в 14:58

Бай Тошо, на когото едно време се присмивахме, на фона на Бойко вече ми изглежда велик държавник и мастит ерудит!

2000

2

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 13:22

МЕНИСКУС не се оперира по спешност. Плановите операции и свижданията нали уж не бяха разрешени заради Ковид-19. Защо за такива тулупи правилата не важат? Разхожда се свободно из болницата, излага на риск пациентите, даже и сумати тулупи вкарал да се разхождат из болницата и да внасят зарази излишно по коридорите. Само и само да му се получи клипчето, ненаяде се тулупа.

700

1

Gazpatcho

20.04 2021 в 11:42

Погледнете му само този смехотворен кабинет, който е предложил Падишаха:
Любенчо и Калинчо "калинките" . . .министри ?!
Е, това се казва подигравка с българския народ !
Ха - Ха - Ха