Какво е предимството да купим стопове втора ръка?

OFFNews 09 ноември 2021 в 17:53 1695 0

Когато става въпрос за безопасността ви при шофиране, едно от най-важните неща е да имате добре работеща светлинна система, която да ви осигурява ясна видимост в тъмната част на денонощието.

За съжаление фаровете, и особено стоповете с течение на времето се износват, избледняват, напукват и се налага да ги смените с нови. Те са и сред компонентите на автомобила, които най-често се чупят било при пътни инциденти, било при неправилно паркиране или от вандали.

Ако ви предстои смяна на стоповете на автомобила няма да сгрешите, ако обмислите покупката на такива втора ръка.

И преди да кажете, че не обичате да пазарувате употребявани авточасти ви съветваме да се запознаете с някой от основните предимства от покупката на стопове втора ръка.

Какво е предимството от покупката на стопове втора ръка?

Изгодна цена

Авточастите, в това число и стоповете, които се предлагат в специализираните магазини за продажба на авточасти втора ръка са на много по-изгодни цени, в сравнение с цените, на които се предлагат като чисто нови. Избирайки да закупите стопове втора ръка не само ще откриете модела и размера, подходящ за вашето превозно средство, но парите, които ще платите ще са в пъти по-малко.

Отлично качество

Преди да бъдат предложени за продажба, употребяваните авто стопове се проверяват, тестват и почистват основно.

Ако има някой недобре работещ елемент по тях или дефект, то той се отстранява. Казано иначе, контролът и проверките, на които се подлагат всички модели и размери употребявани стопове са толкова стриктни, че вероятността да попаднете на дефектен стоп е изключително малка.

А ако по някаква случайност това се случи, от магазина ще ви възстановят сумата от покупката или ще заменят неработещия стоп с нов.

Разнообразие на модели и размери

Не спорим, че в магазините за продажба на нови части разнообразието също е голямо. Но обикновено в тези магазини поддържат по-голяма складова наличност на стопове и други авточасти, които пасват на най-популярните модели и марки автомобили.

За разлика от тях, магазините предлагащи употребявани авточасти се стремят да предлагат стопове както за популярни в момента модели и марки коли, така и за по-стари модели.

От къде и как да закупите употребявани стопове?

Просто трябва да откриете вашия магазин за авточасти втора употреба. Тъй като подобни магазини не са малко, нашият съвет е, преди да се насочите към някой от тях да потърсите предварителна информация, за да се уверите, че търговецът е коректен. Добре е да разгледате внимателно онлайн магазина, да се запознаете с условията, при които доставя стоповете, как стои въпросът с доставката и т. н., и т. н. Няма да сгрешите и ако сравните цените на стоповете втора ръка, които се предлагат в няколко подобни магазина.

Щом се спрете на магазин, останалото е лесно. Влизате на страниците му и откривате категорията “Малогабаритни части”. След това изписвате в търсачката марката и модела на автомобила си, какво точно търсите и разглеждате стоповете втора ръка, които се предлагат в момента.

Защо да пазарувате от магазин за авточасти втора ръка?

Всъщност, това не е задължително. Стопове втора ръка можете да закупите както от приятел или познат, така и от частен продавач и дори от автоморга.

Но ако наистина държите на отличното състояние и качество на стоповете ви съветваме да разгледате предложенията на специализираните магазини.

Препоръчваме ви го, тъй като в подобни магазини държат изключително много на качеството на употребяваните продукти, които предлагат и можете да сте напълно сигурни, че стоповете втора ръка, които ще закупите ще са наистина без никакви забележки и на много изгодна цена. А ако случайно артикулите, които закупите не паснат на модела и марката кола, която карате или при доставката установите, че имат някакъв дефект, магазините предлагат опцията “връщане или замяна” на продукта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови