Хепиенд: Кравата Пенка не само спаси кожата, но и ще ражда

OFFNews 06 ноември 2018 в 09:55 2421 1

Спокойно и безметежно продължава животът на кравата Пенка, за която научи цяла Европа след като премина границата със Сърбия и трябваше да бъде умъртвена.

Днес Пенка е с другите животни от стадото на Иван Харалампиев. Пасе си в района на село Мазарачево. Чака и бебе, разказва стопанинът пред бТВ.

Иван се надява дотогава да приключи драмата с наложените му глоби, които обжалва. Първият акт за 500 лева вече е отпаднал.

„Актът беше защо съм я докарал от митницата до Копиловци без пътен лист. Те искаха да я убият още на границата, аз затова не им я дадох. Вторият акт ми е затова, дето идвахте журналистите и я снимахте на поляната. Не трябвало да я изкарвам. Кравата е здрава, не е създала опасност за никой. И третият акт ми е за едно теленце, което ми се роди по време на това, защо съм го записал на деветия ден, а не на третия. Майка ми ме е родила и записала на шестия месец и съм оцелял, а тука за едно животинче…”, възмущава се Харалампиев.

Покрай проблемите през лятото Пенка стана световно известна. За нея се застъпваха хора от най-високо ниво. Днес това предполага и световно известен кръстник на теленцето:

„Обаждаха ми се от европарламента, английски депутат, който идва тук при нас, и ако пожелае, защото съм поканен до Англия на гости да им отида, ще видя, в бъдеще, след 2-3 месеца ще разбера кой ще бъде кръстникът. Доколкото знам сега в София се е отворила некаква сладкарница на нейно име. Чувам, че и месарница сега искат да отворят в чест на нея”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12608

1

gadeff

06.11 2018 в 23:29

Бах тая Пенка..
Сега чакам да я покажат по теУевизора с награда от националната лотария...
 
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната