Арабски терапевт учи мъжете как да бият жените си (видео)

ОFFNews 12 май 2016 в 15:40 26367 6

Саудитският доктор, който съветва как да бием жените си.

Семеен терапевт от Саудитска Арабия публикува видео, в което дава съвети как и кога е правилно да бием съпругата си, предаде "Индипендънт".

Халед Ал-Сагаби казва, че това е проблем с много подводни камъни и неясности - "Но, ако Аллах е рекъл, ще преминем през този мост безопасно", допълва той.

Видеото е заснето по-рано тази година, но бе преведено и пуснато наскоро от базирания във Вашингтон Институт за изследване на медиите в Близкия изток.

В клипа специалистът пояснява, че боят трябва да е с цел дисциплиниране на жената, а не просто да си излееш гнева върху нея.

"Ислямските изисквания за това трябва да са налице", пояснява той, като допълва, че боят не бива да се нанася с пръчка или с остър предмет, ами трябва да се ползва мисвак (четка за почистване на зъбите от дърво) или кърпа.

Ал-Сагаби изразява съжаление, че много мъже бият жените си с неправилни предмети и по неправилни поводи: "Целта е жената да разбере, че начина, по който се е отнесла с мъжа си, е бил грешен".

Терапевтът предлага и други варианти - например мъжът да игнорира съпругата си в леглото, като ѝ обърне гръб, или като отиде да спи на друго легло, или на земята, или пък прати нея там. Той дори споделя, че една жена веднъж му казала, че това е най-правилният и хитър начин за наказание на дамите. В никакъв случай не се препоръчва на съпруга да спи в друга къща, за да не си показва "мръсното бельо" пред другите.

"За съжаление, много жени искат да водят живот, в който да са равни със съпрузите си", казва той, като посочва, че една от основните причини да посегнеш на жена си е, когато тя ти противоречи.

Въпреки това Ал-Сагаби казва, че има редки случаи, в които жената е в правото си да удари мъжа - това се случва, когато той е възпитан погрешно и упражнява насилие върху нея, имитирайки отношението на своя баща към майка му.

Специалистът обаче заключва тъжно, че повечето жени провокират мъжете си да ги бият.

За да видите видеото в по-голям размер, натиснете стрелките за уголемяване в долния му десен ъгъл след края на кратката реклама:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12670

6

nunka

13.05 2016 в 23:44

Не се чудете на техниките на "семейния терапевт"-Сауди е някакъв зверилник...Местните се държат като абсолютни робовладелци с прислугата си-обикновенно това са жени от Индонезия,Шри Ланка..В много случаи става дума за садизъм-като например шриланкийка ,работила като домашна помощница,се прибира с над 20 пирона в тялото си-активира скенера на летището в Коломбо и след рентген се виждат пироните в ръцете и краката й..Друга прислужница е била наказана месец да бъде завързана на двора,след което се налага ампутация на краката й-било е през лятото,когато термометъра достига 40-50 C на сянка..За тези случаи съм чела в пресата в ОАЕ,когато живеех там.А колко много не са стигнали до каквато и да е публичност....

12139

4

Диян

12.05 2016 в 20:00

Тия не са хора, за да не кажа, че са животни, ама не го казвам...

15914

3

поп Дръвчо

12.05 2016 в 17:56

Колкото и страшно да изглеждат тези сведения, те са признак на прогрес и подобряване на положението на жените в арабския свят.

Прочее, съветите на този терапевт могат да подобрят и положението на много български жени.

13859

2

Daering

12.05 2016 в 15:52

Ислямски семеен терапевт?


ЗАКРИВАЙ!

77927

1

El Commandante

12.05 2016 в 15:48

Rule of thumb.....ние тея неща отдавна сме ги измислили...
 
X

Подкастът на OFFNews