Цветан Василев писа на БНБ, че е готов да спасява КТБ

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2014 в 18:30 10965 6

Издирваният от Интерпол Цветан Василев е обявил пред БНБ, че в следващите дни инвестиционна компания ще внесе в централната банка и правителството структурирано предложение за капиталова и ликвидна подкрепа на КТБ.

Това става ясно от прессъобщение на Българската народна банка.

На 22 август 2014 година БНБ е изпратила писма до двата най-големи акционера в Корпоративна търговска банка (КТБ) – „Бромак“ АД и Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (ФГДРСО), с искане до 31 август да представят своите конкретни предложения за ангажимент за потенциална капиталова и ликвидна подкрепа на КТБ в съответствие с действащото законодателство в България и ЕС.

В посочения срок са получени отговори от Цветан Василев, едноличен собственик на капитала на „Бромак“ АД, и от ФГДРСО, "които не съдържат конкретни предложения и финансови ангажименти, но в които се декларират принципни намерения за евентуални бъдещи действия."

Цветан Василев информира, че в следващите дни инвестиционна компания ще внесе в БНБ и правителството структурирано предложение.

От своя страна ФГДРСО заявява намерение за създаване на консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на КТБ. Това предложение ще бъде основано на оценката на активите, която в момента се извършва от квесторите; на допълнителна оценка („дю дилиджънс“) и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство.

По този повод БНБ "потвърждава своята готовност за поддържане на конструктивен диалог и обсъждане на различни законово допустими пазарни решения и предложения от сегашните акционери на КТБ."

В прессъобщението се посочва още, че "централната банка продължава работата в рамките на законовите си правомощия за точна и прецизна оценка на състоянието на банкова група КТБ – нещо, върху което и в момента работят екипи от квестори и одитори. Отговорите на акционерите потвърждават безспорния факт, че в този случай не съществуват бързи решения с мигновен ефект."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2014 в 12:44

Какво ли пише в доклада на одиторите?

02.09 2014 в 08:59

За “мнение от IP” – разбира се, че Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс ще гепнат пари от данъкоплатците ЗА ДА ПЛАТЯТ щетите, нанесени на КТБ с организираната от Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс БАНКОВА ПАНИКА с/у КТБ.
КОЙ от всички тук вярва, че сагата КТБ с организираната БАНКОВА ПАНИКА на 13 юни14 е случайна, или инцидентна. Всичко е ПРОГРАМИРАНО И ОРГАНИЗИРАНО! Схема “Банкова ПАНИКА” е класическа, и явно е организирана чрез СГОВОР още м. февруари14 с внасянето на Сигнал от Протестърите в Главпрокуратурата с ТVкамери, тарикатски изявления, а сигналът е подписан от Хр. Иванов, сега награден за правосъден министър. Развитие на схемата е обвинение с/у Цв. Василев!?!? Е, и?!? и да са откраднати или обир за 206 млн ЗАЩО Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс организира на 13юни БАНКОВА ПАНИКА и от 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд лв (отишли в Булбанк 860млн, 250 млн Париба, Алфа, Асет и т.н.). По данни от одиторския доклад в КТБ е имало още 500 млн бързоликвидактиви, които сега се харчат, КТБ не работи, активи се обезцен.
СЕГА трябва ОРГАНИЗАТОРИТЕ- Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс да платят щетите, нанесени на КТБ, и на вложителите! Да не СЕ ОСЛУШВАТ, и да използват правомощия да сътворяват нови схеми за измъкване!

02.09 2014 в 08:07

крайно време е Цацаров да подаде оставка. Подобно чудо не е имало. Главният прокурор най-голям гангстер...... и КТБ е само едно от делата му....

01.09 2014 в 19:24

а а а а, тук пак ни пробутват лакърдийка...
ПИТАНЕ - кой ще плати щетите, нанесени на КТБ и вложителите за организираната от Главпрокурор, БНБ и МВР Пикчърс на 13 юни БАНКОВА ПАНИКА...?!?!?
Как си мислят БНБ и Главпрокурор - да се измъкнат по терлици ли?!?!? И да не платят нанесените щети ли?!?!?
Сагата КТБ започва от Сигнал на Протестърска мрежа 25 февр14 (подписан и от Хр. Иванов, награден сега за правосъден министър), после Главпрокурор се цепи от ТV на ТV как лови бандюги в банките, после м.май14 Главпрокурор блокира БНБ с обвинение с/у подуправителя Банковнадзор, и НАКРАЯ ювелирна акция на Главпрокурор и МВРПикчърс на 13 юни пред КТБ (3 патрулки 1бус и 10-на полицая с по 2 пищака). И ХОРАТА ИЗТРЕЩЯХА – БАНКОВА ПАНИКА.... БНБ отказва на КТБ ликвидна подкрепа по Закона/БНБ. После следва ПИБ... на ПИБ обаче БНБ даде 1.3 млрд. От 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд лв (отишли в Булбанк 860млн, 250 млн Париба, Алфа, Асет и т.н.). По данни от одиторския доклад в КТБ е имало още 500 млн бързоликвидактиви, които сега се харчат, КТБ не работи, активи се обезцен.
от време на Голямата депресия в САЩ през 30-33 година се ражда мъдрата мисъл - БАНКА СЕ УБИВА КАТО МУХА - С ВЕСТНИК. М. юни 2014 г. в Булгаристан бе пусната в ход нова схема – УБИВАНЕ НА БАНКА с акция на Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ ... медии бяха изпреварени или слугуваха...
СЕГА Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс трябва да платят на КТБ и вложителите организираната на 13 юни БАНКОВА паника, довела до изтегляне на 1.3 млрд лв влогове от КТБ, до обезценка на активи, и до съсипване на КТБ...
ДА ПЛАТЯТ!!!!!

01.09 2014 в 19:22

Това ми звучи като: "Ние (акционерите)нещо ще дадем, и вие (данъкоплатците) нещо ще дадете и ще скалъпим нещичко за хапване, каквото бог дал. А БНБ такива ги върти и суче, че се върза на фльонга.