Желявска: Ако имаше намеса при разпределянето на съдии, щеше да има следи

OFFNews 08 декември 2014 в 18:37 6950 16

Случайното разпределение на съдиите е случайно. Ако имаше намеса в системата, щеше да има следи.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на Софийския градски съд Богдана Желявска по повод обвиненията за това, че разпределението на съдии по определени дела не става случайно.

Системата не е съвършена и има много проблеми. Подавали сме нееднократно сигнали и се работи за отстраняването на проблемите. Вече ни бяха направени две проверки – през 2011 и през 2013 г. Проверката беше много мащабна и не откриха нарушения. Тогава разбрахме, че ако има манипулация, няма начин да няма следи в системата, подчерта Желявска.

По думите й друг проблем било и спирането на интернета.

По повод обвиненията на френския посланик Ксавие Ларен дьо Кабан за делото за несъстоятелност на френската фирма „Белведере Дистрибуция“ ЕООД Желявска категорично заяви, че изборът на съдия е случаен. Разликата от два часа с избора на съдия за делото с предходен номер е защото папките пристигнаха при мен по-късно, каза тя.

Сега ще има проверка по случая със съдия Румяна Ченалова. Надявам се това да стане колкото се може по-бързо, за да се разсеят съмненията, коментира Желявска.

На въпроса защо всички съдебни спорове, свързани с Цветан Василев и Делян Пеевски, се падат все на Ченалова зам.-председателят на СГС отговори: „Аз не зная кои са делата, свързани с Цветан Василев и с Пеевски. Не знаем, че има такива дела, нямаме статистика и не е наша работа да имаме“.

Съдебната система си върши работата и може би затова трябва съдебна реформа, каза Желявска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!