Мирослава Тодорова: Важните дела се концентрират в трима съдии

OFFNews 08 декември 2014 в 11:29 7213 0

Мирослава Тодорова

"Важни обществени дела се концентрират в 3-ма от 22-ма съдии. Това как звучи!? Информацията бе изнесена от журналисти и имаше материали по темата. Още през 2009 година алармирахме, че системата за разпределение на делата не е ефективна."

Това обяви съдия Мирослава Тодорова пред bTV. Тя каза още, че по служебно задължение има забрана да коментира съдия Ченалова, която нашумя в последните дни, след като бе обвинена в корупция от френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.

Той алармира, че има опит за кражба на клона на френската фирма "Белведере дистрибуция" чрез назначен от съдия Румяна Ченалова синдик.

"Не може да бъдем като щраус и да си затворим очите. Просто сега се повдига темата, за да си кажем, че има множество съвпадения и изключения. Недоверието към системата от години е силно изразено. Проблемът не е частен или вътрешноведомствен. Системата за случайно разпределение не е надеждна. През последните седмици много IT специалисти говориха за темата. Те казаха, че софтуерът позволява да има намеси без да оставят следи”, коментира още Тодорова.

"Делото ми срещу Цветан Цветанов продължава. Искът е за клевета. Не искам пари", допълни тя.

В отговор Цветанов заяви, също пред bTV, че е готов да разговаря, за да се стигне до споразумение. Той винаги бил готов на отстъпки и компромиси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови