Задържаните по аферата "КТБ" остават в ареста

OFFNews 22 юли 2014 в 16:15 4556 1

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Задържаните по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) остават в ареста. Апелативният съд в София потвърди постоянния арест за главния касиер на банката Маргарита Петрова и заместничката на главния счетоводител Борислава Кючукова.  

Съдът остави под домашен арест Мария Димова, която е главен счетоводител на банката. Председателят на управителния съвет на КТБ Орлин Русев е с парична гаранция от 10 хил. лв.

Според обвинението Русев и Маргарита Петрова са присвоили 206 млн. лв., като това е станало с помощта на двете счетоводителки.

Съдебното заседание днес се проведе по жалби на трите обвиняеми - заместник главната счетоводителка на КТБ Борислава Кючукова, главната касиерка Маргарита Петрова, която СГС остави за постоянно в ареста и Мария Димова - главен счетоводител, която заради онкозаболяване е под домашен арест.

Четвъртият обвиняем - Орлин Русев, дойде в залата в знак на солидарност с трите жени.

Заседанието трябваше да започне в 10 ч. но се оказа, че има новосъбрани доказателства, с които защитниците трябваше да се запознават. Материалите са общо 6 тома, част от които съдържат разпити на охранители от КТБ и експертизи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови