Quantcast

Орешарски: Затварянето на КТБ е най-скъпият вариант

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 06:46 9157 7

Пламен Орешарски

"Продължавам да мисля, че схемата за затваряне на банката (КТБ - бел. ред.) е най-скъпа от всички останали варианти."

Това заявява в интервю за вестник "Стандарт" министър-председателят Пламен Орешарски.

"Винаги е по-добре да се съхрани една банка със систематично значение, вместо същата да се затвори", подчертава премиерът.

Той сравнява ситуацията в КТБ с рухването на финансовия гигант "Лемън Брадърс", на който американското правителство отказа подкрепа през 2008 г.

"Резултатът бе катастрофа не само за американската финансова система. Заразата се разпространи в целия свят. Цената бе десетки пъти по-висока от усилието да се подкрепи изпадналата в затруднение банка", коментира Пламен Орешарски.

Той все пак подчертава, че КТБ е "далеч по-скромна банка", която не би оказала такъв разрушителен ефект върху българската банкова система.

Орешарски смята, че най-адекватно е да бъдат изготвени схеми, които да позволят жизнената част от банката да продължи да работи чрез подкрепата на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете и правителството.

Премиерът е категоричен, че виновните за състоянието на КТБ трябва да бъдат наказани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 10:56

За schuler
Споко! ТУК ИМАЛО и други ОЩЕ ПО ТЪПИ ОТ ТЕБЕ – Ludl… Bastor както се казва – тъпи до купи кратуни, но имат мнение ... за зеленчука кратуня
Да ги питаш какво значи свързани лица, и какво следва от това по закон и в практиката, не знаят, НО ДРЪНКАНИЦИ НА ТЪПУНГЕРИ – КОЛКОТО ЩЕШ...

21.07 2014 в 10:51

За schuler – ТЪПЧО, ТЪПЧО, добре че някой те е научил поне да пишеш и четеш, но само дотам си стигнал да ръсиш тъпотии... като двама брадясали СОРОСОИДИ в събота по ТV, които даваха акъл на една женица, на която работодателят (държава) е открила сметка в КТБ за заплатата. Та двамата идиоти се гавреха с женицата – и на тях работодателят им плащал по банкова карта в КТБ (че това било резултат от конкурс), АМА ТЕ ТАРИКАТИТЕ ХОДЕЛИ ВЕДНАГА И СИ ТЕГЛЕЛИ ПАРИТЕ И ГИ МЕСТЕЛИ В ТЯХНА СИ БАНКА. Гаврата и наглостта на двамата брадати соросоиди бе пълна, женицата изгуби ума и дума – казва: ама офис на КТБ има на 30 км и аз трябва всеки път да плащам и 5-6 лв. та да местя парите ... НАЛИ ДЪРЖАВАТА Е ДАЛА ЛИЦЕНЗ, има БНБ, ТЕ КАКВО ПРАВЯТ, та ми създават проблеми?!?!
ДВАМАТА БРАДЯСАЛИ СОРОСОИДИ СЕ ИЗНИЗАХА ПРЕД КАМЕРАТА - тъпаци

21.07 2014 в 10:45

ПИТАНЕ - Другарят ИВАН ИСКРОВ, НАЗНАЧЕН ОТ ГЕРБ не знаеше ли това, пише го във всеки учебник - ПРИ ЗАТВАРЯНЕ НА БАНКА ЛОШИТЕ КРЕДИТИ ОТ 2 % веднага стават 92 %
САМО ЧЕ ПО БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОН БНБ Е НЕЗАВИСИМА И НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, което и да е то
СЕГА ИВАН ИСКРОВ ДА ИЗЛИЗА И ДА ГОВОРИ, А НЕ ОРЕШАВСКИ да вади кестените
ПИТАНЕТО Е - ЗАЩО ИВАН ИСКРОВ ДАДЕ ПОДКРЕПА/кредит по чл. 33 от Закона за БНБ на ПИБ - банката на МВР и МО, а отказа такъв кредит/подкрепа по закон за КТБ,
напротив - дори е теглил 57 млн от КТБ в дни на ликвидна криза поради банкова ПАНИКА
ПИТАМЕ - ТОЛКОВА ЛИ Е ТЪП ИВАН ИСКРОВ И ТОВА РЪКОВОДСТВО НА БАНБ?!?!?

21.07 2014 в 09:10

Едва ли мнението на провалени личности трябва да се взема предвид. Орешарски не е направил в последно време нищо съзидателно за да има правото да говори.Но приемаме за сведение, че на потърпевшите от евентуално затваряне на банката по сегашния закон много им се иска да няма търсене на отговорност и данъкоплатецът да плати цялата сметка.И всичко това го омотават в голяма загриженост за стабилността на страната. Като надувахте КТБ да бяхте мислили. Няма шанс да не ви е било ясно поне от няколко години насам накъде отива банката. Приказките, че сте изненадани си ги разправяйте на внуците у вас.


21.07 2014 в 08:39

Шибан боклук.


Ама как иначе...много скъпо ще му излезе ако не защити банката на пеев....нали той му е шеф в крайна сметка...

21.07 2014 в 07:14

// 90% от кредитите са дадени на свързани с банката лица//

Бъркайте под дюшеците и вадете мангизите....а то червеният гъз е голям, всичко изяли и изсрали -> бягайте тогава в кенефа гребете лайна и я напълнете догоре с капитал!!!!

21.07 2014 в 07:08

//Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете Милети Младенов, който настоя, че държавата не трябва да допуска затваряне на КТБ, тъй като тя е системна банка и това ще се отрази на целия банков сектор и на икономиката като цяло.//

Комунделните змии си плюли в устата!!!
-----------
Банката е нещо като сергия на "Женският пазар", та "системната" банка системно е ограбвана от системни хора, та дай да и дадем пари та пак да бъде ограбена!!!
--------
Като е толкова Убава, комунделите доста сте накраднали, дайте там 2-3 млд. и си я носете на гръб!!!!