Вместо билборд полицаи поискаха от Борисов среща

OFFNews 10 януари 2018 в 12:28 4102 0

Вместо билборд полицаи поискаха от Борисов среща

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) поиска среща с премиера Бойко Борисов.

От синдиката изпратиха прессъобщение, с което отказват жеста на правителството да получат безвъзмездно билбордове във връзка с протестните им действия.

Както стана ясно по-рано през деня един от билбордовете, с които СФСМВР обявяват пред гостите и делегатите на европредседателството за унизителните условия на работа на българските полицаи, беше свален от фирмата, стопанисваща място за реклама на столичния бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". В отговор на това премиерът Бойко Борисов използва началото на правителственото заседание, за да заяви, че е разпоредил на министър Лиляна Павлова да преотстъпи "колкото искат билбордове" от рекламата, която правителството е платило за европредседателството.

От съобщението на синдиката става ясно, че на практика предложението от правителството било до 15 януари 2018 г. да ползва един от билбордовете за европредседателството. 

От Федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но заявяват че няма да се възползват от това предложение. Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

От синдикалната федерация съобщават, че за 11 януари 2018 г. ще бъде проведена среща с Борисов, на която очакват да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

По-рано днес управителят на фирмата Метрополис, стопанисваща мястото за реклама, откъдето беше свален билбордът, коментира, че той е свален заради несъответствие с договор за реклама. Пред OFFNews Тихомир Младенов обясни, че фирмата му е била подведена, тъй като договорът за реклама е имал друг предмет. Младенов дори определи нарушаването на договора като саботаж.

По-късно от Метрополис излязоха с официално съобщение, в което се посочва, че са станали жертва:

Във връзка с огромния медиен интерес, който предизвика демонтажа на визията със синдикално послание на служителите на МВР, ви информираме, че Метрополис груп АД е доставчик на външна реклама за множество медийни и рекламни агенции, на които отдава билбордове по наем за нуждите на техните клиенти. За конкретната рекламна кампания Метрополис груп АД има сключен договор, като доставчик на рекламна площ, с медийната агенция АРГЕНТ 2002 ООД. Съгласно договора, който сме сключили, агенцията се задължава да ни уведоми за съдържанието на рекламната визия. Бяхме информирани, че за конкретната рекламна позиция на бул. Евлоги Георгиев е предвидена визия, която популяризира СЪБИТИЕ. Работим от доста години с АРГЕНТ 2002 ООД и не очаквахме да бъдем подведени от тях, което очевидно стана факт и ни превърна в жертва на саботаж. След като визията беше монтирана констатирахме, че не е събитие, а синдикално послание.

Поради неспазване на условията на търговския ни договор – несъответствие на подадената информация за съдържанието на визията, Метрополис груп АД демонтира визията, което е практика при подобни нарушения.

Метрополис груп АД е търговско дружество с комерсиални цели и никога не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме, като трибуна за подобен тип изяви. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови