Уволненият заради нацистки поздрав служител се извини

OFFNews 21 май 2017 в 16:54 7099 5

Уволненият служител заради нацистки поздрав влезе в болница и се извини

Уволненият директор на Дирекция "Социални дейност" в Министерството на отбраната Иво Антонов заради отправен от него нацистки поздрав изпрати открито писмо, с което се извинява за постъпката си, съобщава в. "24 часа". В момента Антонов е в болница.

В писмото той се извинява за своите действия отпреди 10 години, които определя като "незрелите". Тогава той се снима в двора на Националния военноисторически музей, отправил нацистки поздрав пред немски танк. 

"Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка. Съзнавам, че с тази постъпка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега. Категорично заявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма", пише в писмото на Антонов.

То благодари за оказаната му помощ от военнопатриотични организации и лично на президента Румен Радев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов, като се извинява и на тях за причиненото "неудобство и напрежение".

Той заявява, че не е членувал в политически партии и неговата "единствена партия е България".

Антонов беше предложен за зам.-министър на отбраната във второто правителство на ГЕРБ. Тогава за първи път наяве излезе неговата снимка. Той не получи поста в мандата на военния министър Николай Ненчев, но беше назначен за началник на отдела за "Военни паметници и военно-патриотично възпитание". По-късно той оглави дирекцията за социални дейности в МО.

_____

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Иво Венциславов Антонов

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпросът за моя снимка, направена преди почти десетилетие в Националния военноисторически музей пред немски танк от Втората световна война. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка.

Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега. Категорично заявявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма. Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия и мъжеството, и храбростта на техните другари - ветераните от Втората световна война, с които ежегодно честваме техния подвиг и поддържаме и възстановяваме техните паметници и братски могили. Благодаря на ветераните, военно-патриотичните съюзи и неправителствени организации, както и на хилядите граждани, които в тези много трудни за мен дни оказаха своята подкрепа за мен и моята 18-годишна работа по опазване, възстановяване и поддържане на военните паметници и съхраняване на българското военноисторическо наследство.

Благодаря за положителната оценка за дейността ми на президента на Република България г-н Румен Радев и на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов и се извинявам за причиненото им от мен неудобство и напрежение.

В своята работа, като държавен служител, винаги съм залагал на професионализма и любовта към Родината. Не членувам в политически партии и не се числя към нито една партийна или политическа квота. Моята единствена партия е България.

Още веднъж поднасям дълбоките си извинения на цялото българско общество и моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми.

С уважение:Иво Антонов

София, 21 май 2017 г.

Военномедицинска академия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

5

Лопе де Вега

22.05 2017 в 07:29

Късно е, чадо. Резето падна!

Поздрав!

42249

1

Denis Rizanov

21.05 2017 в 17:47

Как пък не взе да умре там, та всички да му повярваме, че е имал "сърдечна криза"?
Дей.а нещастния мишок!