Борисов уволни и служителя с нацисткия поздрав

OFFNews Последна промяна на 18 май 2017 в 11:51 6752 4

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил уволнението на директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, за когото във Фейсбук бяха публикувани нацистки снимки от преди години. 

Това каза в парламента зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Иво Антонов бе предложен за зам.-министър на отбраната през 2014 г. от Патриотичния фронт. Когато това стана ясно, наяве излезе негова снимка, на която се вижда как той отправя нацистки поздрав. Случката се разиграва в двора на Националния военноисторически музей в София.

По време на номинирането му Антонов беше експерт в МО и до назначаването му не се стигна. В мандата на Николай Ненчев обаче Антонов беше повишен в началник на отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание” в дирекция „Социална политика” на МО. По-късно той вече е директор на дирекция „Социална политика“.

След като анонсира уволнението днес, Цветанов се извини "на всички за неудобството" и обяви категорично, че ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности. „Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим“, каза Цветанов.

Цветанов коментира и искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов заради "майтап" с жертвите от концентрационния лагер Бухенвалд. От него обаче не се разбра дали Цветанов е "за" или "против" оставка:

"Нормално е опозицията - БСП и ДПС - да иска оставка. Няма да направим никакво отклонение от евроатлантическите ни ценности, няма да направим никакво отклонение от това да бъдем част от силна и обединена Европа, да бъдем част от НАТО. Смятам, че в преамбюла на акцентите от управленската ни програма, които бяха подписани заедно с Обединени патриоти, това е основната част“, каза той.

Цветанов разговарял със Симеонов, който отрекъл да е казвал, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.". Изказването бе цитирано от в. "Сега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови