Цацаров: Ще станат ясни имената на хората, които са се хранили от КТБ

OFFNews 19 октомври 2014 в 19:24 11409 10

Сотир Цацаров

Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка. Някой ден имената на тези хора ще станат ясни. Това заяви пред bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Той обясни, че в момента не може да разкрие имената им, защото това е следствена тайна.

Няма да скрия нито един разпит и документ. Финансовият интерес няма партиен цвят, каза Цацаров.

Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно по случая с КТБ – с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Начинът на действие на прокуратурата е описан в Наказателния кодекс. Прокуратурата не моли, тя изисква, коментира Цацаров.

По думите му трябва да се изчака да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на банката, който трябва да бъде оповестен от Иван Искров.

За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо – докладът трябва да бъде представен публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно, подчерта Цацаров.

По повод действията срещу евентуалните убийци на Делян Пеевски той обяви, че това е „срамна грешка на прокуратурата“.

За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата. Някой ден имената на тези хора ще станат ясни, каза Сотир Цацаров.

По повод обвиненията на Румен Петков, че е джобно ножче в ръцете на Пеевски, Цацаров посочи, че би се притеснил, ако някога чуе похвала от устата на Петков и ще се притесни, че върши нещо нередно.

Обвиненията на Радан Кънев по същия повод пък Цацаров обясни с предизборната тактика на Кънев. Цацаров препоръча на Кънев да има по-обмислено поведение като изяви пред тези, които са го избрали, с тактиката на „извиване, пукане, чупене на ръце“.

През различни периоди са ме обвинявали ту за човек на Цветанов, ту за човек на Борисов, после на Пеевски. Легендата продължава, коментира Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!