Ексклузивно Министърът коригира заповедта: сертификатите за преболедували - за 1 година, документ ще се издава и след 1-ва доза

Руският патриарх пристига у нас за честванията на 3 март

OFFNews Последна промяна на 02 март 2018 в 09:11 3075 0

Руският патриарх пристига у нас за честванията на 3 март

Снимка БГНЕС, архив

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил пристига на посещение у нас по повод 140 години от Освобождението на България.

На Летище София той ще бъде посрещнат от вицепрезидента Илияна Йотова.

Сред посрещачите са Техни Високопреосвещенства: Старозагорският митрополит Киприан - председател на комисията по посрещането и членове на комисията: Русенският митрополит Наум, Врачанският митрополит Григорий, Мелнишкият епископ Герасим, архимандрит Василий.

Сред представителите на държавата в церемонията по посрещането ще са Емил Христов, зам.-председател на НС и Емил Велинов, директор на дирекция вероизповедания към МС, съобщиха от Светия Синод.

На летището руският патриарх ще направи изявление за медиите. По-късно българският патриарх Неофит заедно с митрополитите членове на Св. Синод и епископите ще посрещат патриарх Кирил в Синодалния параклис „Св. Цар Борис-Михаил”. Там ще бъде отслужен молебен от руския патриарх. След това двамата патриарси ще произнесат приветствени слова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови