Рашков разпореди спешна проверка за машините

OFFNews 11 ноември 2021 в 09:57 1024 1

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка за новопоявилите се машини, съобщиха от ведомството. 

Поводът за проверката е, че след обявените първоначално 228 несертифицирани устройства, на летището в София бяха открити още 150, а днес Централната избирателна комисия обяви, че има 199 на територията на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” в София. Междувременно стана ясно, че 150-те машини от летището са тези, които са в Висшето транспортно училище, като към тях са добавени 36, пристигнали 10 дни по-рано, и 13, които са останали от вота през пролетта.

От вътрешното ведомство допълват, че проверката трябва да изясни "в детайли въпроса" с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД.

Срокът на проверката е краят на днешния ден. След приключването ѝ обществото ще бъде уведомено за резултатите, посочват от МВР.

Какво обясни "Сиела Норма" за машините

Допълнителните 228 машини за гласуване са за демонстрации в Армения и Грузия, обяви преди дни заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по повод казуса с допълнителните несертифицирани машини. Днес пред телевизия "Нова нюз" шефът на фирмата вносител на машините "Сиела Норма" Веселин Тодоров коментира: "Обработили сме около 5000-6000 машини, около 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки