Президентът открива 12 издание на "Българската Коледа"

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 07:48 2623 0

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви днес началото на дванадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Това ще стане в Националната кардиологична болница в София, където държавният глава ще представи темата и целите на кампания 2014-2015 г.

Приключилата на 20 ноември т.г. кампания 2013/2014 г. на „Българската Коледа“, посветена на децата с увредено зрение и увреден слух, успя да събере над 2.163 млн. лева в подкрепа на болни българчета.

Възможните начини да подкрепите каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са като:

• Изпратите SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.

• Се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

• Направите банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

• Дарите по интернет чрез ePay.bg. Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да използвате и международна кредитна карта.

Дарението може да бъде направено и с банкова карта директно на официалната интернет страница на президента.

Редът за кандидатстване за получаване на подкрепа от "Българската Коледа" е описана подробно в няколко стъпки на официалната страница на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови