Половината българи не биха се сражавали за родината

78% от мюсюлманите по света готови да бранят страната си с оръжие

OFFNews 07 май 2015 в 13:46 15377 52

Почти половината българи - 47%, не биха се сражавали за родината. Да защитават България с оръжие в ръка са готови 25 на сто от хората у нас. 61% от анкетираните от 64 страни в целия свят са готови да се сражават за страната си, а 27% не биха го направили.

Това сочи глобално проучване на УИН/“Галъп интернешънъл“, представена у нас чрез „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването се базира на ежегодна традиция, инициирана и проектирана под ръководството на д-р Джордж Галъп през 1977 г.

Готовността да се сражаваш за родината е най-висока в региона на Близкия изток и Северна Африка (83%), а най-ниска в Западна Европа (25%).

От всички държави, в които е проведено изследването, японците проявяват най-слабо изразена готовност да се сражават за своята страна - само 11%. Много сходни са и резултатите от Германия - 13% са готови да вземат оръжие в защита на страната си. За сравнение, във Великобритания този дял е 27%, а във Франция - 29%.

Различия в нагласите се наблюдават и при различните демографски групи. По-голямата част (52%) от анкетираните жени по целия свят, заявяват, че са готови да се сражават, а при мъжете този дял достига до 67%. Най-голяма готовност да хванат оръжие проявяват лица на възраст между 18 и 34 години - 66%.

От различните вероизповедания, обхванати в проучването, мюсюлманите изглеждат най-склонни да воюват за своята страна - 78%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!