Половината българи не биха се сражавали за родината

78% от мюсюлманите по света готови да бранят страната си с оръжие

OFFNews Последна промяна на 07 май 2015 в 13:46 14417 52

Почти половината българи - 47%, не биха се сражавали за родината. Да защитават България с оръжие в ръка са готови 25 на сто от хората у нас. 61% от анкетираните от 64 страни в целия свят са готови да се сражават за страната си, а 27% не биха го направили.

Това сочи глобално проучване на УИН/“Галъп интернешънъл“, представена у нас чрез „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването се базира на ежегодна традиция, инициирана и проектирана под ръководството на д-р Джордж Галъп през 1977 г.

Готовността да се сражаваш за родината е най-висока в региона на Близкия изток и Северна Африка (83%), а най-ниска в Западна Европа (25%).

От всички държави, в които е проведено изследването, японците проявяват най-слабо изразена готовност да се сражават за своята страна - само 11%. Много сходни са и резултатите от Германия - 13% са готови да вземат оръжие в защита на страната си. За сравнение, във Великобритания този дял е 27%, а във Франция - 29%.

Различия в нагласите се наблюдават и при различните демографски групи. По-голямата част (52%) от анкетираните жени по целия свят, заявяват, че са готови да се сражават, а при мъжете този дял достига до 67%. Най-голяма готовност да хванат оръжие проявяват лица на възраст между 18 и 34 години - 66%.

От различните вероизповедания, обхванати в проучването, мюсюлманите изглеждат най-склонни да воюват за своята страна - 78%.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2015 в 12:28

след изказването на Бъчварова и един българин няма да припознае българия за Родина за която да се сражава - за тези мекерета ли? Ами който ги назначава той да ги пази

10.05 2015 в 22:41

Хора, внимавайте като използвате думата Родина, когато става дума за държавата България!За всеки е ясно, че са две различни неща! За това, второто не бих си мръднал пръста!

09.05 2015 в 04:31

Така незнам но като гледам повечето не си слагат имената , е аз слагам моите няма от какво да ме е страх или срам !!! ЗА БЪЛГАРИЯ БИХ УМРЯЛ - НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ОСНОВНО "ПОЧИСТВАНЕ" И РЕВОЛЮЦИЯ ЗА ДА СЕ ОПРАВИ . Бил съм в Българската армия която за съжаление вече я няма и за ваше сведение не съм бил в част от редовната Българска армия - така да се каже обикновенни войски . Първото ми назначение е Враня , второто е гранични воиски / да уточним навремето това бяха вътрешни войски -МВР вийски / благодарение на нас спяхте спокойно ако вашият живот във време на евентоална война се е изчислявал с дни даже и повече КУЧЕТА НЕДНИ моят се ичисляваше на максимум 2 минути !!! ЗАПОЧНЕ ЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ИЛИ КАК ДА ГО КАЖА НЯКАКВА РЕВОЛЮЦИЯ ЩЕ СЕ ПРИБЕРА !!! НО КАКТО ГЛЕДАМ - КУЧЕТАТА ЛАЯТ А КЕРВАНАТ СИ ВЪРВИ

08.05 2015 в 23:55

до:Ив

Отново грешни възприятия!

" Бг за да се оправи й трябва революция."

Никога и никъде по света нищо добро не е станало чрез революция! Напротив-разковничето е в ЕВОЛЮЦИЯ-чети История.

"Ако искат да емигрират и да се порадват на остатъка от живота си, нека. И не се притеснявайте, българина я го има, я го няма един ден. Но вашите деца, и техните - да са живи и здрави и най-вече да са щастливи. Ако това го има, няма значение дали са в Бг или Европа или където и да е. "

Най-сигурния начин за една нация да се претопи , е да се пръсне по света и да се смеси с други. Ако не второто , то третото поколение вече ще имат само далечен спомен за това , че са българи(ако изобщо имат спомен .... или изобщо им пука)

"Да се биеш за родината си е красиво, романтично, идеалистично"

Да се биеш за родината е мокро,кално,кърваво,насрано и опикано! Във войната няма нищо красиво и романтично!!!! Войната е най-жестокото и варварско нещо което е измислил извратения човешки мозък.Никога и на никого(в т.ч. и на себе си) не пожелавам да се сражава за родината си.Но по някога се налага...за да ни има.За да ги има нашите деца.За да я има родината.Ако поколения българи бяха разсъждавали като теб,сига изобщо нямаше да съществуваш!

"Не знам за какво има човек въобще да се бие - кадърните хора емигрираха, останаха пенсионерите, циганите се плодят като за последно..."

От това съдя , че явно и ти си емигрирала.Защо тогава ми даваш наклон на к... на мен? Отделно , че съвсем не съм съгласен колко окаяна е България!!! Вярно , че има върху какво да се работи но все пак 2/3(ДВЕ ТРЕТИ) от страните на земното кълбо са по-окаяни!!!

08.05 2015 в 21:58

Гледайки този клип https://www.youtube.com/watch?v=KlERM1UiZqQ преди малко си зададох този въпрос. Всичко зависи от клаузата, ако трябва да защитавам правителството - няма да стане.

08.05 2015 в 14:19

А коя ми е родината ? Или визирате държавата България ? Представена от президент Плевньо министър прецедател Бойко и група престъпници в народното събрание (избрани демократично), че точно тези най много ще ме зарадват ако умрат ! и те и ЦЕЛИТЕ им семейства !!!

08.05 2015 в 12:21

За Родината ще се сражавам, за карикатурата на държава, която е сега България - НЕ!

08.05 2015 в 12:14

Фактите са факти. Обичам родината си, но вместо да умра за нея бих предпочела да живея в нейно име някъде другаде. Като ни изтрепят всички българи, какво оставяме на света? Нищо. А ако живеем? Даваме себе си, уменията си, умните ни деца... И нямам предвид че ги даваме на някого, по-скоро на света. Българина да продължи да живее. Нациите са се раждали и умирали. Ако няма освежаване, има смърт. Ако една нация се е изчерпала и изродила (както става с българската), то по-добре да се видоизмени някак. Знам че звучи анти-българско, но не е така. Моите спомени от детството ми са най-хубавото което имам от Бг, но вече не е същото. Живея в реалността, не в миналото. Бг за да се оправи й трябва революция. Очевидно на измъчения българин вече и до това не му е. Няма какво да го съдим. Оставете хората да живеят. Ако искат да емигрират и да се порадват на остатъка от живота си, нека. И не се притеснявайте, българина я го има, я го няма един ден. Но вашите деца, и техните - да са живи и здрави и най-вече да са щастливи. Ако това го има, няма значение дали са в Бг или Европа или където и да е. Много е романтично човек да се бие за родината си, но като умре, какво от това? Да се биеш за родината си е красиво, романтично, идеалистично, но не се връзва с реалността, а именно - на човек му се живее където и да е. Човекът е създаден да търси щастието, и не винете хората ако не искат да умрат като кучета. Е, ако някой ще се ощастливи от това, нека. Негов избор. И очевидно само остарелите идеологии създават хора, които да не ценят живота си и да са готови да мрат за религия, държава... статистиката го показва. И все пак, трябва да призная как в Тибет хората се бият (да, с цената на живота си) за тази област, за да не я дадат без бой на Китай (който най-безсрамно руши манастирите им и съсипва хилядолетна история, гадния комунизъм), но тия хора знаят за какво си дават живота и преценяват че си заслужава. В момента Бг е в окаяно състояние. Не знам за какво има човек въобще да се бие - кадърните хора емигрираха, останаха пенсионерите, циганите се плодят като за последно... за кой да се бие и умира човек?... Ако ще настъпва ромско иго, аз не искам да съм там. Ако сложим ромите в джоба си (примерно), то после трябва да се справим с мутрите и корупцията (все едно досега направихме нещо). И когато най-накрая сме прогонили тая гнилост от държавата, тогава човек може да си каже "Ето, домът ми е чист и подреден, Да, ще се бия за него и ще го пазя".

08.05 2015 в 11:15

Кой прави и с каква цел проучването. Това е по-важно от резултата. А колкото до резултата - ами да, по-голямата част от българите искат да са пожарникари и/или да спят под мостове. Може пък един ден да станат премиери или президенти...

08.05 2015 в 06:51

Бих защитил интересите на родината,но няма да се бия срещу Руснаците защото зад тези проучвания стоят именно интересите на САЩ.Аз не харесвам външната политика на САЩ тя е агресивна ,терористична и имперска жалко само за хубавата им страна политиците й я опропастяват.