Плащат на болниците парите за септември до края на месеца

Вероника Шербанова 08 ноември 2013 в 18:10 2162 0

Лекари. Снимка: OFFNews
Лекари. Снимка: OFFNews

 

Болниците ще получат парите си за септември на 100% до края на месеца. Неразплатените по 20% за октомври и ноември пък ще бъдат изплатени до 20 януари 2014 г., обеща здравният министър Таня Андреева.

Въпреки това лекарите не с се отказали от протестни действия. Все още настояваме в бюджета на здравното министерство да се върнат ваксините, а парите в Здравната каса да си останат там. Така ще има едни допълнителни средства от министерството, посочи зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов.

Друго предложение на лекарския съюз е при липса на пари в средата на 2014 г. да се направи актуализация на бюджета, вместо за последните два месеца да се използва резерва на НЗОК.

Решението за това дали лекарите ще започнат протести и под каква форма ще са те, ще бъде взето на заседание на Лекарския съюз, което продължава и в момента.

Преди седмица медици от цялата страна излязоха на предупредителен протест заради решението на Здравната каса да заплати на болниците едва 80% от извършената дейност до края на годината.

Малко след това здравният министър увери, че остатъкът от 20% ще бъдат заплатени през януари догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!