Илия Златанов на разпит в ГДБОП за Осемте джуджета

Рени Петрова 19 ноември 2021 в 15:21 2995 0

Снимка Кадър: Нова ТВ

Разпитите в ГДБОП по разследването "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд продължават. Рано тази сутрин в дирекцията се яви бизнесменът Илия Златанов. Пред Нова ТВ той заяви, че успешно развива бизнеса си вече въпреки "яростните усилия на всички държавни институции" да му пречат.

Златанов допълни, че досег с прокурори не е имал.

"Аз съм само потърпевш от прокурори – цялата Специализирана прокуратура. След края на март миналата година, когато Петьо Петров за трети път ми заяви, че ще ме вкара в затвора и че ще изчезна като песъчинка, ако не му подаря всичко, не съм го виждал", каза Илия Златанов.

По думите му не е виждал Петьо Петров-Еврото от края на март 2020 г., след като Петров за трети път му заявил, че ще го вкара в затвора и ще го "затрие като песъчинка", ако Златанов не му подари всичко. 

На разпит в ГДБОП досега се явиха собственикът на Делта гард Димитър Спасов- Каратиста, Петьо Петров-Еврото, съпругата му Любена Петрова, бившият вътрешен министър Младен Маринов и неговата дъщеря - Силвия, както и синът на Илия Златанов - Явор. Силвия Маринова и Петьо Петров не коментира разпитите си. 

Миналата седмица стана ясно, че една от отнетите коли на бизнесмена Илия Златанов от аферата ”Осемте джуджета” - Тойота Тундра - е била собственост на дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов - Силвия, а сега е прехвърлена на негов близък. По информация на "Свободна Европа" Маринов е виждан да обикаля ловни стопанства с тази кола.

Вчера Явор Златанов обясни, че Любена Петрова е един уникален крадец, който използва прокуратурата, в случая Специализираната, за да го ограбят. "Целта им беше може би да ме убият, за малко да успеят, но това, което направиха, е да ми откраднат всичките спестявания и всичките ценности, а Илия Златанов ми откраднал фабриката". 

Синът на Златанов допълни, че семейна сага е било, допреди да се намесят Петьо Еврото и съпругата му. "Илия Златанов не е добре психически, не се държи адекватно. Ще разберете какъв е Илия Златанов - той е един полубог. Не успя да приеме, че бизнесът искаше да го забрави. Зад гърба ми проведе фалшиво събрание на съдружниците, а аз не бях поканен на него. Така искаше да ме изведе от управлението на фирмата", обясни още Явор. 

Той добави, че очаква този път пред съда да се изправят "организаторът Илия Златанов и главният изпълнител Пепи Еврото, Любена Петрова Коцева и прокурорите Пейчинов и Деянов".

Преди разпита си в ГДБОП Любена Петрова коментира разпространените от МВР кадри с бивш вътрешен министър и шефовете на Делта гард. Петрова заяви, че ги е гледала, но не е разпознала никого на тях. Тя призна и че познава Илия Златанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови