Младен Маринов: Какви връзки да имам с Митьо Очите? Аз го заключих

OFFNews 15 ноември 2021 в 17:48 5936 2

Бившият вътрешен министър Младен Маринов се яви на разпит в ГДБОП, а на излизане заяви, че не познавам Митьо Очите и братя Маргини. 

"Какви връзки да имам с Митьо Очите? Аз го заключих", категоричен беше Маринов, като допълни, че не е бил на разпит. 

Той беше призован в ГДБОП по сигнал на Антикорупционния фонд за връзки между бившия министър и шефовете на Делта гард. Преди Маринов в дирекцията се яви и един от собствениците на охранителната фирма Димитър Спасов-Каратиста. 

По думите на бившия МВР министър е оказал съдействие на полицаите и не е бил на разпит, а е получил призовка за сведение по анонимен сигнал. 

"Знаете, че съм дисциплиниран човек. 30 години имам работа в полицията. Оказах съдействие на полицаите, които ме питаха въпроси. Нека приключи проверката, надявам се да бъде изнесена на всички, за да стане ясно, че няма за какво да се притеснявам", каза още той. 

Относно записите, показани от МВР, на които той се среща със собствениците на Делта гард и хора на Митьо Очите, братя Маргини и Стъки, Маринов заяви, че не може да коментира нещо, което не знае какво е и е от 2005 г.

На въпрос дали такава среща е имало той отговори, че това са "пълни глупости": "Не ги познавам тези. Познавам ги от службата. Върнете назад, вижте кой направи операцията срещу Митьо Очите".   

Адвокатът на бившия силов министър обясни, че се касае за полицейска преписка, а не за прокурорска проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

16.11 2021 в 03:03

Вие се изпозаключихте един друг още навремето. Щото нали нещо се разтурила тайфата.
А да видим колко му е мандата на ухилиното канадче, и колко ще ви дозаключи.
 
X

Да помогнем на украинските деца!