Борисов: Защо обиждате "Хизбула", че са терористи?

OFFNews 15 февруари 2013 в 13:21 2140 1

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Защо вие обиждате "Хизбула"? Защото, ако вие считате, че това е организация, която ще ни отговори с терористичен акт, защото сме посочили, това би било тежка обида за тях.

Това каза от парламентарната трибуна днес премиерът, който трябваше да отговаря на въпроси на левицата за подробности по разследването на атентата в "Сарафово". 

"Ако вие се страхувате от терористичен акт, това означава, че тази организация има тези възможности и аз на тяхно място, щях да реагирам много остро. Изпратили сме всичките си поръчки до ливанското правителство. Ливанският премиер ни е обещал пълно съдействие”, заяви Борисов.

Премиерът отхвърли твърденията на опозицията, че България е признала под натиск за съпричастност на "Хизбула" към атентата в Бургас. „След като председателят на ЕП Мартин Шулц похвали България за разследването, много други държави единодушно определиха българското разследване като добро, за вас това е лошо. Може действително някога да е имало натиск и това знаете от собствен опит, защото след посещението на Сергей Станишев в САЩ, той не е подписал „Белене”, за което аз много му благодаря”.

Нека да бъдем единни по някои теми. Те не носят дивидент”, призова Борисов. "Информацията за "Хизбулла" не сме си я изсмукали от пръстите", каза Борисов.

В понеделник се очаква Съветът по външни работи на Евросъюза да се занимае с темата за атентата. От това зависи дали "Хизбула" ще бъде вкарана в черния списък с терористичните организации и тя ще бъде забранена в Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!