"Антимафия" вижда връзка между обиска в Столична община и заловения кокаин

OFFNews 01 март 2014 в 13:31 8408 7

Григор Здравков от легия "Антимафия".

"Винаги, когато се пазарува голямо количество кокаин, един от методите, които има най-голям ефект, е ловенето на парични потоци. Там може да се търси връзка между наркотрафика и Общинска банка.

Това коментира пред bTV Григор Здравков от легия „Антимафия”.

В четвъртък полица и и следователинахлуха в централната сграда на Столичната община и в централата на Общинска банка, която е на съседна улица.

Официално никой не съобщи вчера каква е причината за внезапните проверки. Неофициално се твърди, че те са свързани с общинаря от ГЕРБ Орлин Алексиев, шеф на общинската стопанска комисия.

Автокъщата, домът и заведение на Алексиев бяха обискирани на 21 февруари, след като по-рано беше обявено, че са заловени 1400 кг. кокаин и е разбита група за наркотрафик, която е пренасяла наркотика в гуми за рали "Дакар".

Алкесиев обяви на брифинг, който даде в автокъщата си, че атаките срещу него са свързани с опитите отново да бъде отнета Общинска банка от кметството.

„В няколко разработки г-н Алексиев попада като лице, което предоставя лимузини на лица като Джим (Радослав Живков) и Пурата (Георги Георгиев)”, обяви Григор Здравков. 

По думите му в Общинска банка разследващите са търсили „тефтер с бакшиши, раздавани за различни общински поръчки” .

„Това е схемата, по която е ограбвана София за последните 4 години. Този тефтер е част от общо 20”, допълни той.

Наскоро Здравков и Петър Якимов, също от легия "Антимафия", обявиха, че ще връчат един такъв тефтер на прокуратурата.

В този тефтер са вписани бакшиши от 20 лв. до 40 000 лв., напомни Здравков. „Взимаш от еврофондове и вместо да си изпълняваш задълженията по еврофондовете, насипваш едни места или правиш много големи фактури. А тук са истинските разходи”, обясни той.

В „черния тефтер” били описани имена и схемите, отговарящи за измамите при усвояване на еврофондове. По този начин били построени метрото и Околовръстното на София. Общата сума на далаверите е 35 млн. евра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews