Quantcast

"Антимафия" вижда връзка между обиска в Столична община и заловения кокаин

OFFNews Последна промяна на 01 март 2014 в 13:31 7457 7

Григор Здравков от легия "Антимафия".

"Винаги, когато се пазарува голямо количество кокаин, един от методите, които има най-голям ефект, е ловенето на парични потоци. Там може да се търси връзка между наркотрафика и Общинска банка.

Това коментира пред bTV Григор Здравков от легия „Антимафия”.

В четвъртък полица и и следователинахлуха в централната сграда на Столичната община и в централата на Общинска банка, която е на съседна улица.

Официално никой не съобщи вчера каква е причината за внезапните проверки. Неофициално се твърди, че те са свързани с общинаря от ГЕРБ Орлин Алексиев, шеф на общинската стопанска комисия.

Автокъщата, домът и заведение на Алексиев бяха обискирани на 21 февруари, след като по-рано беше обявено, че са заловени 1400 кг. кокаин и е разбита група за наркотрафик, която е пренасяла наркотика в гуми за рали "Дакар".

Алкесиев обяви на брифинг, който даде в автокъщата си, че атаките срещу него са свързани с опитите отново да бъде отнета Общинска банка от кметството.

„В няколко разработки г-н Алексиев попада като лице, което предоставя лимузини на лица като Джим (Радослав Живков) и Пурата (Георги Георгиев)”, обяви Григор Здравков. 

По думите му в Общинска банка разследващите са търсили „тефтер с бакшиши, раздавани за различни общински поръчки” .

„Това е схемата, по която е ограбвана София за последните 4 години. Този тефтер е част от общо 20”, допълни той.

Наскоро Здравков и Петър Якимов, също от легия "Антимафия", обявиха, че ще връчат един такъв тефтер на прокуратурата.

В този тефтер са вписани бакшиши от 20 лв. до 40 000 лв., напомни Здравков. „Взимаш от еврофондове и вместо да си изпълняваш задълженията по еврофондовете, насипваш едни места или правиш много големи фактури. А тук са истинските разходи”, обясни той.

В „черния тефтер” били описани имена и схемите, отговарящи за измамите при усвояване на еврофондове. По този начин били построени метрото и Околовръстното на София. Общата сума на далаверите е 35 млн. евра.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2014 в 18:59

Много ми е интересно дали ще излезе истината за цената на кръговото до телевизионнатакула. Общината е платила 25 Милиона, а аз твърдя че с тези пари могат да се построят 4 такива обекта.

01.03 2014 в 17:07

Добре е, когато се материализират(финансово) указаните "богуСтанишДоган-угодни" опорни точки. На "печалба" е г-н ГЗ! И той на блага службица се "цани" у Барековата "Безцензурна БГ". А дали е "Българска легия Антимафия" или "АНТИБЪЛГАРСКА легия на МАФИЯТА" - е там е "заровено кучето"

01.03 2014 в 16:28

Защо се излагате с този смешен извънземен с ненормални приказки?

01.03 2014 в 16:02

Това човече явно не е съвсем нормално и по тази причина искам да питам редакторите на ОФФА, дали той може да бъде подведен за клевета в съда или се измъква като неадекватен. И по тази причина искам да знам защо се публикуват неговите клевети?

01.03 2014 в 15:05

Аз пък виждам връзка между т.нар. "Антимафия" и мафията.

01.03 2014 в 14:50

Я, обажда се смешника дето щеше да бори контрабандата.
за 6мес. -400млн. и тоя мълчи като....ВгЗ

01.03 2014 в 14:08

Нещо реално да е излязло от "бомбите" на този субект Здравков. Освен бълнуване на мантрите за Бойко Пшата и Кратиста и вкарването им всеки път в различни схеми. Проправителствената прокуратура отдавна да беше повдигнала маса обвинения. Как не се намери един журналист да му зададе простия въпрос: "И?".