Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цветлин Йовчев: Продължава проверката срещу Орлин Алексиев

OFFNews 25 февруари 2014 в 11:21 3746 3

Вицепремиерът Цветлин Йовчев обясни, че ще трябва време, докато излязат резултатите от проверката срещу общинския съветник в столицата Орлин Алексиев.

Той беше проверяван от МВР във връзка с разбит канал за кокаин.

Цитиран от БНР, вътрешният министър уточни, че в момента се проверяват компютри и документи, но отказа да бъде по-категоричен дали Алексиев, според него, е замесен в трафика на дрога.

Акцията на МВР срещу автокъщата и офисите на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев е дошла след получена оперативна информация във вътрешното министерство. Това обясни вътрешният министър, но уточни, че тепърва ще продължава проверката, като не е ясно кога ще приключи тя и какви ще бъдат нейните разултати. По повод арестите на двамата българи във Варна вътрешният министър обясни, че те са станали факт отново след получена оперативна информация, че може би те имат някакво отношение с разбития наркоканал.

За момента не е ясно как и къде ще се разследва наркоканалът и участието на българите в него, уточни вътрешният министър и отказа да бъде по-категоричен дали е възможно български граждани да бъдат екстрадирани във Франция след време във връзка с разследването.

По повод изграждането на оградата между България и Турция по границата и скандала с обществените поръчки вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен, че МВР в случая няма касателство, тъй като министерството само е подготвило документите. Министерството на вътрешните работи, според Цветлин Йовчев, нито участва и знае фирмите от обществените поръчки, нито пък има нещо общо с определянето на цената на оградата по границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews