Как да предпазим товарите си от кражби с метални пломби за сигурност

OFFNews 13 март 2020 в 11:48 1970 0

Собствениците на компании за транспорт и логистика добре познават предимствата на качествените метални пломби. Макар че този вид защита се използва най-вече за камиони, цистерни, контейнери и т.н., все повече бизнеси се възползват от тях.

Едно от големите предимства на металните пломби е, че те предотвратяват кражби и злоупотреби при пратки на големи разстояния. Стига да са изработени с безкомпромисно качество, уникално номерирани и доставени от надежден партньор. В над 20 годишната история на Олимп България сме чували за много проблеми на различни бизнеси, които те са разрешили след като са ни станали клиенти.

Много тежък бизнес казус имаха собствениците на верига магазини за техника. Те ни потърсиха след като са претърпели огромни загуби от кражба - заради ограбен контейнер, който не са успели да забележат навреме, че е бил отварян преди да пристигне при тях.

Ако се замисляте дали си заслужава да се инвестира в по-качествени пломби, вижте по какъв начин са пострадали собствениците на веригата за техника и ще разберете защо ни потърсиха за професионална консултация и индивидуално за тях решение.

В трескавата подготовка по големите разпродажби за Черен петък и Коледа управителите на веригата за техника и електроуреди, правят поръчка още през лятото. Заплащат няколко контейнера стока, за да са в готовност за голямото търсене по време на празниците, стоката да е налична достатъчно рано и спокойно да организират мащабна рекламна кампания на продукти, които имат в наличност, знаят на какви цени са закупили и какви намаления могат да направят.

Контейнерите пристигат запечатани. Отварят се пред служители на веригата магазини за техника и пратката се предава със съответните фактури и протоколи. Получените кашони се вадят и подреждат на съответните места в склада. Представете си изненадата обаче, когато няколко месеца по-късно продуктите започват да се разпродават, вадят се от склада, приготвят се за купувачите, и се оказва, че в кашоните има дървени плоскости – вместо телевизори. По пътя от производителя в Китай - до базата на търговеца в България, е извършена измама. И то предварително подготвена. Някой, а вероятно добре организирана група от хора, са свалили пломбата на контейнера, извадили са техниката от кашоните, на нейно място са поставили предварително изрязани форми от масивно дърво, така че да влязат точно в кашона и той да има тежест, за да не се усети веднага кражбата.
Проблемът остава за сметка на българския търговец. Няма как да докаже, че тази подмяна не е извършена от негови служители в склада. Подписал е приемо-предавателен протокол. Изминало е доста време от получаването на стоката и разкриването на измамата.

Как е възможно да се случи това? Когато камионите са запечатани с евтини пломби за сигурност, които могат да се свалят и върнат без видими следи. Съществуват и недобросъвестни търговци, които са склонни да продават пломби с еднакви номера. Това дава възможност на служители в логистичната фирма да поръчат няколко пломби с един и същ номер, дори и без управата на логистиката да разбере. След това да предоставят пломбите с еднакви номера на шофьори или други служители, които да заменят стоката по пътя и просто да запечатат отново контейнера.

За съжаление, както вече споменахме, щетите остават за сметка на българския търговец. За да се предотврати всяка подобна възможност за в бъдеще, изготвихме за веригата магазини професионално решение – брандирахме с тяхното лого метални пломби Inner Force, поставихме индивидуален номер на всяка. Те дори избраха пломбата да бъде в цвят, хармониращ с цветовете на корпоративната им идентичност. При всяка поръчка от доставчик те предоставят пломба, с която да се запечата контейнерът. При пристигането му проверяват дали номерът отговаря на този, който са изпратили. Закупуването на този висок клас метални пломби оскъпи с малко разходите им, но предвид неутрализираните възможности за злоупотреби този разход е несъществен. Стойността на пломбите е стотинки, а на стоките в контейнера – стотици хиляди.

Inner Force са метални пломби, сертифицирани с най-високо качество за сигурност и спадат към групата на така наречените силови пломби. Галванизираното им въже е с впечатляващата издръжливост от 3800N на разкъсване! Допълнително са защитени с двоен запиращ механизъм, който още повече прави невъзможно пломбата да бъде отворена. Въжето се движи само в една посока – двойно подсигурено. Покрити са с пожароустойчиво покритие. Изключително подходящи са и за цистерни със запалими течности, тъй като покритието им изключва възможността да се образуват искри.

Но те не са единствените висок клас метални устройства за осигуряване на световния лидер в производството на пломби – Olimp. Когато обмисляте избора на пломба вижте също Cable Seal, Ball Seal, Bolt Seal, Titan, Garda-N.
Този вид устройства за пломбиране дават голяма сигурност за защита - освен на камиони и контейнери, но и на складове, помещения, броячи, поща. Tе са удобни и лесни за използване, а в същото време невъзможни за отваряне без видими следи.

Металните пломби са надеждна защита за активите на бизнеса – стоките, които се превозват; горивата в превозните средства, които се зареждат; помещенията и пощата, чийто достъп е ограничен. В зависимост от спецификата на бизнеса ви и степента на защита, която ви е необходима – бихте могли да ползвате вместо метални – пластмасови пломби. А когато имате и надежден партньор, който да ви даде индивидуална, професионална консултация – можете да бъдете спокойни и защитени от нерегламентиран достъп и злоупотреби. Именно затова Олимп България е абсолютен лидер на Балканите. Ние държим на корпоративните ни ценности – качество, надеждност, професионализъм, иновации и бързина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови