Двама мъже, обявени за заразени с коронавирус в Смолянско, се оказаха с отрицателни проби

OFFNews 18 май 2020 в 15:26 3610 1

Двама мъже, обявени от Националния оперативен щаб за доказани случаи на коронавирус, впоследствие се оказаха с отрицателни проби. Това съобщиха на брифинг на кризисният щаб в Смолян.

Случаите са обявени в петък и събота. Става дума за шофьор от Смолян и друг мъж от община Неделино.

Съобщенията са получени в четвъртък вечерта по телефона и едва след като са съобщени за медиите от НОЩ са оповестени и от местния щаб. При пристигане на официалните протоколи обаче се оказва, че и двамата имат отрицателни резултати на изследването. PCR пробите им са повторени и отново са отрицателни, обяснява д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ Смолян.

По думите ѝ двамата мъже са с пневмонии, но не от кооронавирус, и се лекуват по общия ред. Състоянието им е добро, а карантината на контактните им лица е отменена.

Към момента регистрираните случаи на коронавирус в Смолян са 40, от тях активни са 7. Двама пациенти са настанени в инфекциозното отделение на местната болница, изписването на единия предстои, защото е дал две отрицателни проби. Излекуваните са 30, а регистрираните смъртни случаи с коронавирус - 3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

18.05 2020 в 15:35

"Става дума за шофьор от Смолян и друг мъж от община Неделино."

Интересно деление - шофьори и други мъже. Сещам се за един виц. В публичен дом за жени, клиентка останала недоволна от обслужването, макар то да било с цена 5 лв. Оплакала се на управителя и той се оправдал, че това е програмист в цивилния живот. Тя пак настоявала за качество и тогава мениджърът се вбесил: - Ти за 5 лв. шофьор ли искаш?
 
X

Да помогнем на украинските деца!