Оправдателна присъда за аферата "Костинброд"

Владислава Тричкова 15 април 2015 в 16:09 5824 11

Оправдателна присъда получи бившият главен секретар на Министерски съвет (МС) Росен Желязков, който бе подсъдим по делото за костинбродските бюлетини или така наречената афера "Костинброд". 

Софийският градски съд (СГС) определи, че Желязков е невиновен за това, че в ролята си на главен секретар не е изпълнил служебните си задължения и не е осъществил контрол върху служителите от администрацията, както и че не е осигурил отчетност на броя на бюлетините. 

По-рано днес от прокуратурата поискаха 2 години условна присъда, а от защитата оправдателна присъда. 

Желязков коментира пред журналисти, че е удовлетворен от оправдателната присъда и е категоричен, че няма да съди държавата. 

На въпрос дали все пак бившият главен секретар не е обиден за това, че 2 години бе разиграван из съдилищата, Желязков заяви: "тези 2 години са ме научили на моите уроци, които, разбира се, си остават за мен". 

"Не съм се срамувал от това, което съм правил по повод на организацията на не само тези, но и на други избори", това заяви Желязков, попитан дали отново би заел административна длъжност. 

Припомняме, че скандалът "Костинброд" гръмна на 11 май 2013 г., ден преди предсрочните парламентарни избори. Тогава при спецакция в печатницата на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев бяха открити 350 000 незаконни бюлетини, извън тиража от 8 350 000 по договора с МС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!