Еманюел Макрон бил в класа на дъщерята на жена си

OFFNews 25 април 2017 в 15:24 41854 14

Снимка EPA

Ако Еманюел Макрон стане следващият френски президент, съпругата му - Бриджит Макрон, има потенциала да се превърне в най-необичайната първа дама на Франция. 

А Франция е имала доста необичайни първи дами. Най-честата причина за скандалите около френските президенти и техните съпруги са извънбрачни връзки, но наред с тях има и други като измяна и дори убийство, обяви Bloomberg. 

През 1914 г. съпругата на френския премиер Жозеф Кайо - Енриет, убива главния редактор на вестник Le Figaro, защото е политическа заплаха за съпруга ѝ.

Президентът Франсоа Митеран е имал извънбрачна връзка с Ан Пенжо, от която се е родила дъщеря му Мазарин, докато съпругата му Даниел имала свой любовен живот. Бернадет Ширак призна, че е трябвало мълчаливо да се примирява с извънбрачните връзки на съпруга си Жак. Жената на Никола Саркози Сесилия го напусна и замина с любовника си Ришар Атиа в Ню Йорк през 2005 г., но после прекрати романса и се върна при съпруга си. През 2014 г. пък се разрази скандал около президента Франсоа Оланд, след като стана ясно, че има връзка с актрисата Жули Гайе, въпреки че официалната му спътница в живота по онова време е журналистката Валери Трирвильор.

Досегашните първи дами обаче никога не са заемали толкова централно място в живота на френските президенти, какъвто е случаят с Бриджит Макрон. 

Бриджит е родена в семейство, което притежава шоколадов бизнес за милиони в Амиен. Тя е най-малкото от 6 деца в семейството на Жан Троньо и Симон Пуйол. Семейният бизнес днес се ръководи от племенника на Бриджит Макрон - Жан-Александър Троньо. 

Именно заради шоколадовия бизнес Макрон е ставал повод за шеги заради близостта на името му с един от най-популярните продукти на компанията - френски макарони, продавани под бранда "Macаrons d'Amiens".

През 1974 г. Бриджит се омъжва за банкера Андре Луи Озиер, с когото има три деца. 

Бриджит се запознава с Еманюел Макрон, когато той е едва на 15 г., а тя е учителка по литература в Йезуитския колеж в Амиен и е на 39 г. 

Макрон бил в класа на по-голямата дъщеря на Бриджит - Лоранс. Той е с две години по-малък от сина ѝ Себастиан и с девет години по-голям от малката ѝ дъщеря Тифен. 

Двамата станали по-близки, след като Макрон изиграл роля в театрална постановка на Бриджит. Когато бил на 17 г. Макрон обявил, че ще се ожени за нея. По думите ѝ малко по малко успял да преодолее съпротивата ѝ.

Когато родителите на Макрон разбират за увлечението му, отначало си мислят, че той е влюбен именно в съученичката си Лоранс. След като разбират истината, опитват да прекратят връзката им, но без успех. Макрон заминал за Париж, а по-късно Бриджит също заминала за френската столица и се развела със съпруга си. 

Двамата се оженили през 2007 г. Те нямат общи деца. Бриджит има 7 внуци от децата си от първия брак, което също е ставало повод за шеги по адрес на Макрон - че е станал дядо, преди да навърши 40 години. 

"Никой няма да разбере точно в кой момент нашата история се превърна в любовна история. Това е само наше. Това е нашата тайна", казва Бриджит. 

Макрон вече обяви, че ако бъде избран, съпругата му ще продължи да играе голяма роля в кариерата му. 

"Ако бъда избран - не, извинете, ако бъдем избрани - тя ще бъде до мен, със своя роля и със свое място. Дължа й много, тя ми помогна да стана такъв, какъвто съм", коментира Макрон.

Документален филм на France 3 пък показа как Бриджит Макрон помага на съпруга си да се подготви за важна за кампанията му реч. 

"Гласът ти пада, когато казваш "За". Повиши тон, за да знаем за какво говориш", казва тя.

Близка до Макрон е и малката дъщеря на Бриджит. 30-годишната Тифен е адвокат и работи в щаба на Макрон. През ноември тя организира събитие на движение "Напред" и оттогава играе водеща роля в щаба на политика, когото определя като "изключителна личност" и "интелигентен мъж".

Бриджит с дъщеря си Тифен

Еманюел и Бриджит Макрон успели да останат встрани от светлините на прожекторите, за да не попречи неконвенционалния им брак на политическата кариера на Еманюел Макрон. Връзката между двамата обаче е широко обсъждана от момента, в който той решава да се кандидатира за президент. 

„Ние нямаме класическо семейство, това е неопровержима реалност. Но това не означава, че има по-малко любов в семейството ни“, каза Макрон.

Въпреки че са женени от 10 години, подробностите около връзката и брака им бяха посрещнати с критики. Очаква се те да продължат да са в центъра на вниманието, особено ако, както се очаква, Макрон стане новият президент на Франция.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12032

14

Киро Горския

14.05 2017 в 20:08

Гранцузите могат само да се радват на силна, образована и политически ангажирана първа дама. Това е в тяхна полза, за разлика от младата, красива и без право на мнение първа дама на САЩ.

23293

11

Стефан

25.04 2017 в 21:59

Остави го исляма, още не си разяснил ролята на Путин и руснаците в тая работа.

10812

8

Скандинавец

25.04 2017 в 19:54

Написаното е като балсам.
Така беше паднал гардът на прогресивната задунайска общественост след провала на стрина Льо Пена, че публикуваното прилича на линонов сок като разредител на табуретовката.

77927

7

El Commandante

25.04 2017 в 18:08

Оженил се ужким за баба си, докато лапа на марсилските морячета шланговете.
Едва ли е нещо скандално за Франция.

25665

6

Victimized

25.04 2017 в 17:31

"Бриджит се запознава с Еманюел Макрон, когато той е едва на 15 г., а тя е учителка по литература в Йезуитския колеж в Амиен и е на 39 г."

Определено най-интересно е това многозначително изречение.
А традиционните семейни европейски ценности, са подложени на опустошителна анти кампания. Почти всички европейски лидери изповядват противоположни ценности, от Камерън с любовта си към прасетата, и педофилските скандали в Великобритания и САЩ, до разгула на френските президенти. Няма съмнение, че този кандидат е желан от глобалистите.....