Стенли печели битката с рака

Лъчезар Вълев 15 юли 2012 в 15:47 3398 1

Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС
Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС

Капитанът на националния отбор на България Стилиян Петров печели битката с рака, пише шотландският вестник "Дейли Рекърд".

33-годишният бивш играч на Селтик вече е в ремисия от левкемията, съобщава изданието.

Новината за големия пробив в лечението бе оповестена от Алистър Кембъл, президент на благотворително дружество, събиращо средства за борба с болестта.

През март футболният свят бе в шок от новината за болестта на Стенли.

Оттогава българският капитан преминава курс от лечение, включващ химиотерапия.

Преди 2 седмици той отпразнува своя 33-и рожден ден с посещение на съотборниците си от Астън Вила в първия ден от предсезонната подготовка.

"Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване", заяви професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания във въпросното благотворително дружество.

По думите му Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно.

Брънс допълни, че въпреки ремисията, някои от пациентите в последствие биват покосени отново от болестта.

"Стилиян ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение", каза още той.

Самият Кембъл потвърди, че Стенли вече е в ремисия и заяви, че българският капитан е от хората, които искат да помогнат на други със същата съдба.

Стилиян, който остава капитан на Астън Вила, независимо от липсата си на терена, заяви преди две седмици, че най-трудното вече е минало.

"Силен характер съм още от началото на кариерата ми и няма да спра да се боря. Винаги съм бил боец и ще продължа да се боря. Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях. Въпреки това мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат", каза тогава Стенли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!