Ново 20: Скъпите джипки ще возят шейхове от летището до гората

OFFNews 09 декември 2015 в 08:01 13991 29

Джиповете за по 200 хил. лева ще возят милионери от САЩ и Европа, както и шейхове. Те ще са за превоз от летището до ловното стопанство в гората.

Това коментира зам.-министърът на земеделието Георги Костов в ефира на Нова тв по темата за скъпите джипове, които са си поръчали 4 от 6-те горски предприятия у нас.

По думите на Костов ловният туризъм е скъп и в този случай със скъпите джипове се "гонят сигурност и комфорт" за още по-скъпите ловци.

"Продажбата на пакети на организиран ловен туризъм е наистина скъпо. За тази година печалбата е над 1 млн. лева", каза Костов.

Той уточни още, че колите, купени преди 6 години за тази цел, вече били "износени".

Костов коментира още, че най-активният ловен сезон е именно сега, когато пътищата често са непроходими, а през пролетта вероятно ще се ползват и от администрацията.

Заместник-министърът не каза обаче защо му е на някой да праща имейли от монитора на задната си седалка, каквито са и изискванията за супер скъпите коли.

Припомняме, че вчера министърът на земеделието Десислава Танева категорично заяви, че обществените поръчки няма да бъдат спрени.

По темата се "самосезира" и народният представител Георги Кадиев, който е депозирал в деловодството на НС въпрос към министър Танева.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!