Четирима се кандидатират за лидер на ДСБ, Атанасов с най-големи шансове

Антония Чорева 11 май 2017 в 14:34 13565 4

Раздвижване в ДСБ, след като загубиха изборите и не успяха да влязат в парламента. Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че подава оставка до избирането на ново ръководство. И заявките кой да е председател на костовистите вече започнаха. На 10 юни Демократи за силна България имат Национален съвет, на който се очаква да си изберат нов лидер. А обсъжданията започват на 20 май, когато е Изпълнителният съвет на партията. 

За председателското място засега се очертават четирима кандидати - членове на партията. Бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов първи съобщи по индиректен начин, че влиза в надпреварата за лидер на ДСБ с пост във Фейсбук: "Повече от месец мълчах и мислих. Днес съобщавам - тръгвам в поход. Защото моята политическа общност сега има нужда от това. Господ напред и ние след него". 

За него са и най-големите шансове, показват нагласите на членовете на партията. Именно Атанасов бил човекът, който следва и смята да продължи линията и политиките на Радан Кънев.

Другият претендент за поста бил Светослав Малинов, но за него шансовете да бъде избран били по-малки. 

Самообявили се членове на ДСБ, които влизат в надпреварата за председател на демократите също има. Борис Точев, който е председател на ДСБ - Подуяне, е единият, но шансът да бъде избран бил малък.

Другата кандидатура е на Ралица Кирилова, която последната година беше вътрешна опозиция в ДСБ и по-скоро беше в лагера на Петър Москов, отколкото в лагера на Радан Кънев. Тя също обяви намеренията си чрез пост във Фейсбук:

"Участието в политиката е дълга писта. За мен то е състезание на идеи и визии за бъдещето. Състезание, което изисква не само знания, но и смелост, и воля. За да побеждаваш са нужни усилията на целия отбор. Сега получих номинации, за да се включа в следващия етап – да участвам като кандидат за председател на Демократи за силна България на Националното събрание на 10 юни. Вярвам, че конкуренцията е жизнено необходима във всяка сфера. Вярвам, че лидерството е състезание на идеи, а не награда за послушание на партийни парашутисти.

Вярвам, че е дошло времето за честно и открито състезание на визии за бъдещето на българската десница. В ДСБ най-накрая ще има състезание. Приемам тази отговорност и ще участвам в надпреварата за председателския пост". 

Засега нито една от кандидатурите не е обявена официално, единственото, което се знае официално и окончателно е, че лидерът на ДСБ Радан Кънев категорично няма да се кандидатира отново за лидер на ДСБ.

А какво се случва с Нова Република и едни от най-дейните депутати Петър Славов и Мартин Димитров, както и с Трайчо Трайков и Ивайло Цветков, все още не е ясно. Ако новият председател реши, че ще продължи бранда, тяхната дейност и цели могат да продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

4

Sveto Kolibarski

11.05 2017 в 16:42

Къде е дясното дъно никой не знае. Дълбочината се увеличава обаче, след като долнопробно ченге смешко е с най-големи шансове. Поне ще ни весели с клипове как стреля. Дебил:)

42249

2

Denis Rizanov

11.05 2017 в 15:11

Абе тия клиентелисти още ли съществуват като партия?!
Не са ли се разпаднали?
Най-добре е отново да изберат за пожизнен почтен Председател вегетарианеца Ванко. От Драгалевци.
:)

10571

1

Hissarion

11.05 2017 в 15:05

Гнома ще е достоен продължител на линията на Рамадан Кунев.

 
X

Да помогнем на украинските деца!