Трамвай № 6 тръгва към Южния парк, хората в района: Синя зона и в неделя

OFFNews 05 февруари 2016 в 14:21 10295 3

Трамвай № 6 не спира, а променя част от маршрута си, заради строежа на третия лъч на метрото. Това обяви днес председателят на СОС Елен Герджиков, за утре е насрочен протест на жители на квартал "Лозенец" пред басейн "Спартак". 

Днес на "Московска" 33 Герджиков, зам.-председателят на СОС Николай Стойнев, зам. кметът по транспорта Любомир Христов и съветници се срещнаха с недоволни от намеренията линията на Шестицата да бъде закрита. Проектът за реконструкция на "Бул. Скобелев" до "Витоша" не е готов, какво ще се случи с трамвай № 6 ще стане ясно след около два месеца, обясни Герджиков. 

Един от вариантите е трамвайното трасе в тунела под НДК да стане локално платно за автомобили с достъп до новата сграда на Софийския районен съд, известна като Военното НДК. Обществената поръчка за избор на изпълнител обаче бе спряна. Засега трамвай № 6 ще се движи заедно с номера 1 и 7 до Южния парк след "Петте кюшета". Промени по маршрута й към Надежда няма. Промените се налагат заради предстоящото пълно затваряне на бул."Патриарх Евтимий" и тунела под НДК заради новите станции на метрото. 

Автобус ще обслужва хората в райно на 3 спирки, което остават временно без трамвай - той ще пътува от басейна "Спартак" покрай хотел "Хемус" покрай високото НДК до Южния парк. 

Живеещите в район "Оборище" искат още синя зона, край Южния парк настояват за платено паркиране и в неделя.

Това са само част от идеите на кметове и граждани на столицата, обсъждани на срещи на "Московска" 33. Управниците на Триадица, Средец, Красно село, Оборище, Възраждане и Лозенец имат два месеца за да съберат и обобщят исканията на живеещите в съответните квартали за разширяване на платените зони за паркиране, работното им време, улици в обхвата им. Засега е ясно например, че в "Триадица" искат и южната част на бул. "Прага" да влезе в синя зона. Сред идеите е и безплатното паркиране за 10 минути пред училища и детски градини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!