Престъпността в Добрич и Варна спаднала, но МВР подсилва патрулите

OFFNews 16 януари 2017 в 14:26 3000 1

Престъпността в Добрич и Варна спаднала, но МВР подсилва патрулите

Нови 42 полицаи ще бъдат назначени допълнително в Областните дирекции на МВР във Варна и Добрич, които отчитат спад в престъпността и увеличаване на разкритите престъпления. Това стана ясно след среща на вътрешния министър Румяна Бъчварова с ръководствата на двете областни дирекции. 

Във Варненско например се отчита "значително" намаляване на джебчийските кражби. Бъчварова обяви, че в двете дирекции ще бъдат назначени допълнително 42-ма полицаи, както и че ще бъде вдигнат двойно лимитът за гориво на полицейските коли.

"Надявам се много скоро да успеем да назначим тези служители и след това, когато се направи анализ, да се прецени дали са необходими и по какъв начин може да се обезпечи назначаването допълнително на служители", обясни Бъчварова, като обясни, че назначенията няма да стават с конкурс. 

Мерките, които МВР предприема, са свързани с плана на правителството да се справи с битовата престъпност. В началото на годината правителството отпусна 7 млн. лв. за купуването на нови патрулни автомобили, гориво и назначаването на близо 3000 души за борба с битовата престъпност в страната. 5 млн. от средствата ще отидат за текущи разходи, а 2 млн. лв. са за закупуване на нови моторни превозни средства.

"Битовата престъпност е явление, което е много симптоматично за общото състояние на обществото. Всички институции трябва да поемат и изпълнят своите ангажименти. Тук става въпроси за социалните служби, за кметовете и тези, които се грижат за излизащите от затвора", каза във Варна вътрешният министър.

108 полицаи вече са откомандировани от границата, каза още Бъчварова. Тя изрази надежда още от командированите да се върнат на обичайните си работни места, за да бъдат полезни в районите, които познават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!