Фирма на МВР съветва да си купим оръжие, защото няма кой да ни пази от тероризъм

Юлиан Христов 09 ноември 2016 в 12:34 10483 7

Фирма на МВР зове: Купете си оръжие, няма кой да ви пази

"Ако самият ти не можеш да защитиш живота си, защо смяташ, че някой друг би го направил вместо теб???" Този призив трябва да ви убеди да си купите оръжие от магазин, който е собственост на "Безконтатктни мултиплексорни вериги" ЕООД. Дружеството е собственост на МВР - в началото на 2014 г. то беше прехвърлено от вътрешното министерство в министерството на транспорта, но със смяната на правителството от началото на годината то отново е под шапката на МВР. Години наред предприятието беше сред най-големите дарители на МВР.

Оръжейният магазин на БМВ е регистриран на същия адрес, на който се намира и дружеството. От интернет сайта на БМВ ЕООД има препратка към магазина, където в секцията "Новини" са поместени, меко казано, скандални призиви. Един от тях е горецитираният (след позвъняването ни в БМВ статията беше свалена, бел. ред.), от който става ясно, че гражданите не може да разчитат на органите на реда за собствената си сигурност. В публикацията са посочени три стъпки, с които можем да се охраняваме сами. "Как да спрем тероризма? 1. Купете си оръжие; 2. Научете как да го използвате; 3. Носете го винаги с вас. Ако самият ти не можеш да защитиш живота си, защо смяташ, че някой друг би го направил вместо теб???"

Публикацията върви паралелно с реклама на курсове за безопасно боравене с оръжие, които се организират от БМВ ЕООД. 

Друга подобна публикация е препоръка за справяне с гнева: 1. Затворете очи; 2. Вдишайте и издишайте дълбоко; 3. Отворете едното око; 4. Стреляйте; 5. Ако не сте доволни от резултата, повторете двукратно точка 4 - гласи още "рецептата".

Към момента на публикуване на статията, от БМВ не отговориха на запитването ни за това, кой поддържа сайта на магазина lovnipushki.bg. От публично достъпната информация става ясно, че сайтът на магазина се поддържа от БМВ, като магазинът е регистриран на адреса, на който се намира и дружеството. В същото време като лице за контакт е посочен Филип Василев, който е управител на БМВ. Към 12.00 часа в сряда той не отговори на молбата ни за разговор. Вместо това обаче част от публикациите от сайта бяха свалени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

7

Traqn Savov

09.11 2016 в 17:20

Къде в бивша милиционерска държава ще ти дадат да си купиш и да притежаваш оръжие..
в Русия ли, в Украйна ли или в България..

25665

6

Victimized

09.11 2016 в 14:10

"А не е ли така? В други страни гражданите могат да очакват помощ от държавата, ама у нас - не."

Може, но не е демократично!!!
Демократичния начин е, да сме толерантни към престъпността, щото тя е огромен БРАНЧ от индустрията на която се крепи света.
Демократично е да не можеш да осъдиш престъпниците до като те ви избиват и крадат. Демократичното е правилно и го доказва с просперитета който е донесло на света. Вижда се навсякъде....

77927

4

El Commandante

09.11 2016 в 13:19

Либерализирайте режима за притежание на оръжие, крайно време е!

11977

3

МБ

09.11 2016 в 13:05

"Ако самият ти не можеш да защитиш живота си, защо смяташ, че някой друг би го направил вместо теб???"

А не е ли така? В други страни гражданите могат да очакват помощ от държавата, ама у нас - не.
 
X

Да помогнем на украинските деца!