Васил Иванов напуска Нова телевизия (обновена)

Мая Младенова 18 април 2017 в 11:03 27602 4

Снимка Личен архив

Васил Иванов

Разследващият журналист и едно от най-популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов напуска медията, съобщи той в профила си във фейсбук.

Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията Дидие Щосел. Там посочва като причина "системна цензура, налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания" и добавя, че подробности ще разкаже по-късно днес в "Шоуто на Слави".

В официално изявление от Нова тв коментираха, че се гордеят с постиженията на своите разследващи журналисти, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, „чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата“.

В позицията се казва още, че Нова тв „има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“. Телевизията благодари на Васил Иванов и му пожелава успех в бъдещите начинания.

Името на Васил Иванов се свързва с много от знаковите разследвания на Нова, където работи през последните 14 години. До момента той бе автор и водещ на предаването "Разследване". 

Името му нашумя преди години с репортаж от заведение до парламента, в което той засече как народни представители пият кафе, докато с техните депутатски карти се гласува в пленарната зала. Материалът тогава му донесе Златно чадърче от медийния фестивал в Албена. През годините е носител на още много награди.

През 2006 г. пред апартамента му в столицата избухна бомба. За щастие никой не пострада, но извършителите така и не бяха заловени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

18.04 2017 в 17:13

Достойна постъпка.
Пожелавам му да си намери начин да продължи да прави журналистически разкрития и ни запознава с тях.Не е задължително да е в телевизия.Има и други медии.