Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Какво е Dark Web и колко опасно е?

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 май 2017 в 10:3216240
Снимка: Pixabay

Напоследък кибератаките през телевизори, коли, лаптопи и т.н. станаха често срещани. Обществото се е запасило с куп високотехнологични уреди и допуска неканени гости в дома си. Но наблюдението през камерата на смартфона далеч не е най-опасното, което може да ви се случи в интернет. Съществуват "пластове" уеб пространства, в които незаконните дейности се развиват в невероятен мащаб.

Какво е Dark Web?

Dark Web е термин, който се отнася конкретно за колекция от уебсайтове, които съществуват в криптирана мрежа и не могат да бъде намерени чрез традиционните търсачки или посетени от традиционните браузъри. През 2013 година правителството на САЩ успява да разбие Dark Web.

Почти всички сайтове на т.нар. Dark Web скриват самоличността ви с инструмента за криптиране на име Tor. Можете да го използвате, за да скриете местоположението си, така че да изглежда, че сте в друга държава.

Голяма част от информацията в това интернет пространство е безобидна, но най-големите сделки с наркотици, свръзки между терористи, прояви на педофилия и продажба на деца, жени и т.н. се сключват именно в Dark Web.

Това е и мястото, в което хакерите продават и купуват информация.

Какво е Deep Web?

Двата термина понякога се използват като синоними, но не се отнасят до едно и също нещо. "Deep Web" са всички уеб страници, които търсачките не могат да намерят.

Deep Web включва Dark Web и всички потребителски бази данни, e-mail страници, уеб-форуми, изискващи регистрация и страници зад paywalls.
Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Лайфстайл
26 май 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.