"Нощ на театрите" в 18 града в страната на 21 ноември

ОFFNews 18 ноември 2015 в 16:14 2899 0

На 21-и ноември в 18 български града предстои да се проведе третата "Нощ на театрите" под мотото „Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“.

Нощта ще се случи в театри, алтернативни локации, зали, клубове, театрални формации в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Сливен, Ямбол, Благоевград, Хасково, Казанлък, Димитровград, Перник, Търговище, Силистра, Смолян.

Огромна част от събитията са с безплатен вход, а програмата може да намерите на този адрес. Културното събитие ще удължи работното време на част от градския транспорт до 01:00 часа на 22-и ноември, съобщиха от СО, цитирани от телевизия "Bulgaria ON AIR".

По-дълго ще работят тролеи № 1, 9 и 11, трамваи № 5, 7, 10 и 20, автобуси № 280 и 604, както и метрото, което ще се движи през 30 минути.

Тази година в посланическия екип на събитието се включиха актьорите Владимир Пенев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Калин Врачански, Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Силвия Петкова, Ана Пападопулу, Лилия Гелева, Александра Василева, Луиза Григорова и балерината Боряна Петрова.

Всички те споделиха в кратки сесии с въпроси какво е усещането им за Театъра, Страха, Суетата, Сцената, Думите. A в специалната колекционерска серия от картички актьорите „дефинират“ какво e "Нощ на театрите" за тях.

Фотографът Павел Червенков реализира традиционната фотосесия за инициативата, която „подчини“ на онези понякога „скрити“, но много вълнуващи „подготвителни“ състояния преди излизането на сцената. Фотосесията е част от проекта „Нощни персонажи“, който за поредна година ще покаже раз-личните лица на театъра и онези не-раз-крити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията.

Фотосите, включени в проекта, ще бъдат представени във фоайето на Камерна сцена в Народен театър „Иван Вазов“, в Галерията на Софийския университет, на втория етаж в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ и на Главната улица в Пловдив през месец ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови