Ювентус все по-близо до легендарния требъл

OFFNews 21 май 2017 в 17:47 2081 0

Ювентус е все по-близо до легендарен требъл, след като си осигури и титлата в Серия А кръг преди края на шампионата с победа над Кротоне с  3:0 на собствената си арена. 

През седмицата торинският гранд спечели и купата на Италия след победа над Лацио във финала. До постигането на легендарния требъл остава само отборът на Масимилиано Алегри да победи и Реал Мадрид във финала на Шампионската лига на 3 юни в Кардиф. Това беше шеста поредна и общо 33-а титла в историята за "Старата госпожа".

С това постижение Ювентус пренаписа историята на Серия А, тъй като никой друг тим не беше печелил трофея в шест поредни години до този момент. При успех в Кардиф тази генерация на Ювентус може да се превърне в най-успешната в 120-годишната история на тима.

Нападателите Марио Манджукич (13) и Пауло Дибала (39) капарираха титлата още през първите 45 минути, а Алекс Сандро в 83-ата минута оформи победата.

Българският национал Александър Тонев бе титуляр за Кротоне, но бе заменен още в 54-ата минута, а в първите минути имаше възможност, но защитата на домакините го затвори. Така единствената интрига преди последния кръг е кой ще заеме второто място, за което спорят Наполи и Рома, като столичани водят с точка.

Отборът на Милан се завърна в евротурнирите след пауза от три години. "Росонерите" постигнаха първа историческа победа след продажбата на клуба от страна на Силвио Берлускони, след като разбиха с 3:0 Болоня в мач от 37-ия кръг на Серия "А". Жерард Деулофеу (69), Кейсуке Хонда (73) и Джанлука Лападула (90) зарадваха тифозите на "Сан Сиро" в последното домакинство на отбора за този сезон.

Милан има 63 точки, като не може да бъде изместен от шестото място, тъй като седмият Фиорентина е с 59 точки, а до края на сезона остава един мач. Тимът на Роберто Донадони остана с 41 точки на 15-то място.

Останалите резултати: Милан - Болоня 3:0, Емполи - Аталанта 0:1, Дженоа - Торино 2:1, Сасуоло - Каляри 6:2, Удинезе - Сампдория 1:1. По-късно днес играят Лацио и Интер. От вчера: Киево - Рома 3:5, Наполи - Фиорентина 4:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!