Стивън Хокинг: След 50 години ще живеем на Луната и ще сме на път към Марс

OFFNews 18 март 2014 в 11:22 7706 0

Стивън Хокинг

След 50 години хората ще живеят на Луната и ще бъдат на път към Марс. Това каза ученият Стивън Хокинг по време на своето участие в програмата “На живо от Космоса”.

Известният астрофизик обясни, че ако не бъдат колонизирани нови планети, човешката раса е изправена пред заплахата от изчезване, защото Земята ще се пренасели.

“Нашата планета е стар свят, който е заплашен от непрестанно увеличаващото се население и изчерпването на ресурсите. Трябва да отчитаме тези заплахи и да сме готови с план “Б”, посочва изследователят.

В тази връзка, той заяви, че хората ще обитават Луната след 50 години, а до 2100 година ще имат селища на Марс.

“За да оцелее нашият вид в следващите сто години е задължително да пътуваме в безкрайността на пространството, за да колонизираме нови светове навред в Космоса”, каза ученият.

Той е подчертал, че ако следваме този път на развитие, то това столетие ще остане в историята на човечеството като „истинска космическа епоха“.

Стивън Хокинг е английски физик, който се занимава се основно с космология и квантова механика и популяризира науката. Той е един от най-младите членове на Английското Кралско общество, Командор на ордена на Британската империя. Хокинг има и на други британски кралски отличия и награди за научноизследователската си дейност.

Той не престава да се труди в областта на науката, въпреки тежкото си заболяване- амиотрофична латерална склероза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!