Метеор освети Букурещ (видео)

ОFFNews Последна промяна на 09 януари 2015 в 16:35 2144 2

Снимка ROSA

Ярка светлина, последвана от силен гръм, е наблюдавана в румънското небе в 03:05 ч. в нощта между 6 и 7 януари в югоизточната част на страната. Явлението е записано от камерите за наблюдение в няколко града. 

Според Румънската космическа агенция (ROSA), метеорът е навлязал в земната атмосфера на височина от 50-70 км над зоната между Букурещ и Вранча в 03:05:57 часа местно време на 8 януари.

"Това явление се среща често, само снощи около 30 метеора като този бяха наблюдавани в Съединените американски щати, единствената страна, която има система за оперативен мониторинг на такива обекти " , каза Мариус Писо, председател на ROSA.

"Не е известно дали този метеор - малко скалисто или метално тяло, което се движи в пространството - ще се превърне в метеорит, т.е. дали някоя част от него ще оцелее при навлизането в земната атмосфера и ще падне на Земята. То, най-вероятно, ще изгори в атмосферата и няма да причини никаква вреда", твърди ROSA.

Събитието е заснето от няколко охранителни камери.

От камерите на компанията NXDATA:

... и от други охранителни камери:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 07:45

Браво, Петре, браво, ти си бил голяма работа!! Не си ли мислил за кариера в offnews

09.01 2015 в 16:50

Няколко пъти в живота си съм виждал по-големи метеори, оставящи димна следа след тях в нощното небе. Обикновено събитието трае около секунда.