Що ви мразят хората

Емил Йотовски Последна промяна на 12 април 2019 в 11:53 10034 2

Ехо? Чуваме ли се?

Тези с кредитите, за да си платят тока, се обръщат към тези с имуществата. Собствениците. Веднага добавям - с имоти придобити по изключително законен път.

Това, че се вижда къде живеете, дразни. Ражда завист. По телевизиите показват разни красоти като в холивудски филм. Законни. Не защото нямате право на някоя колибка, в която да се подгънете коляно. Имате.

Ама на!

Да, тези с кредитите ви завиждат. Завиждат на живота ви, на възможностите ви. Завиждат, че всеки ден от седмицата може да спите в различна стая, а някои по-успешни и на различен етаж в колибките ви.

Завиждат на това, че децата ви могат да учат където си искат и да не бъдат закачани от уличните дилъри на наркотици. Че могат да станат хора.

Завиждат ви за затворените комплекси, в които живеете. За частната охрана. За служебните луксозни автомобили. За каменните дувари с камери. За черните стъкла на автомобилите. За прическите на кучетата ви - по пет стотака.

Завиждат за невероятните ви бизнес умения. Как от нищо правите милиони. Как всичко при вас е законно и изрядно. Колко сте успешни. Как може да менажирате обръчи от фирми като професионални жонгльори.

Завиждат ви заради възможността да си лекувате болестите в чужбина. Да ядете чиста от отрови храна. Кюфтетата в столовата ви да струват жълти стотинки и да са от месо.

Завиждат за това, че може да излизате във ваканция по половин година. Да не ходите на работа. Да назначавате любовниците си на отговорни позиции и да ги кръщавате с нежното име „калинки“, докато те всъщност са хлебарки.

Толкова ви завиждат на успехите, че искат да ви видят в затвора. Безумно, но факт.

Толкова ви мразят, че дори не искат да ви избират за техни представители. Безумно, но втори факт.

Вие се избирате сами. Намирате си начини - законни. Джуркате се от партия в партия. Сменяте си възгледите и принципите. Успешно правите кариера и пари. Законно.

Тези с кредитите си го знаят. И ви мразят. Защото при тях законно е да си плащат лихвите по кредитите. Да си плащат данъците и сметките.

Завистниците виждат как живеете. Нищо, че имотите не са ваши, а на фирмата на котката на комшията. (А по случайност комшията ви е жена). Защото вие работите денонощно. Гръб не ви е останал. Живота си съсипахте за единия тризонет. Ние с кредитите го виждаме. Ама на! Гадове са този народ и завижда.

Така де. Това, че луксозните ви имоти и лъскав лайфстайл имат законен произход, няма значение. Защото, когато човек завижда, не се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той - не. Че вие ще живеете, а той ще умре.

Ето, затова ви мразят.

Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

2

stanimir_13

13.04 2019 в 15:00

По добре не може да се каже. Това е като дисекция на политическия тумор, който изяжда България. За съжаление нямаме нпрмална имунна система. Нормалните медии са малко и тихи. Нормални синдикати няма. Няма даже и граждански сдружения. Да не говорим въобще за полиции, съд и прокуратура.

14607

1

случайно прочетох

12.04 2019 в 14:32

Прав си, че ги мразим, но е те ни мразят, защото плащаме не достатъчно данъци, също за касови апарати, винетки, че и от лекарства пестим.

Като дете веднъж питах баба ми защо има алчни хора?Защо са им толкова много неща и пари?
Тя ми отговори-за да имат пари за свещи.
Не я разбрах, тогава...