Из Записките на управника

Емил Йотовски 10 януари 2019 в 11:11 4475 5

Първо и най-важно! Да се вземат още няколко милиарда заеми и да се раздадат на циганите, за да излязат от неравностойното си положение. Това гарантира циганския вот. Но да се знае – без почерпка няма да мине.

Второ и най-важно! За пенсионерите: да вземат еднократно по 20 лева. С тези пари ще имат възможността да си кажат – ето, а предишните и толкова не дадоха. Докато си го кажат, ще разберат, че тези пари вече са изхарчени. След което ще могат спокойно да умрат от глад, но с изпълнени с надежда сърца. Важното е да не умрат, преди да гласуват. След това – здраве да е.

Всъщност 20 лева са колкото едно предизборно черпене на циганин. Затова най-добре е тази подточка да се обедини с горната.

Трето и най-важно! Да се намали цената на тока. Цената на тока е велика работа. Всеки се закача с нея и никой не успява да я свали. Цената на тока е като елитна проститутка, която се пуска само за пари. Освен ако не си циганин. Тогава можеш да я изнасилиш и защото си електорат, това няма да се забележи. Също така за тази цена важи следното правило – заплашва да се вдигне с 100% и после поскъпва само с 50%. Това, не знам защо, винаги се отчита да като успех на правителството. Все едно на кое правителство.

Четвърто и най-важно! Да се осъди някой за кражбата на 50 милиона лева. Това да се направи публично достояние. Да се дават интервюта и снимки в медиите. Най-добре и репортажи в телевизията. След изборите обвиняемият да се пусне поради процедурни несъответствия и да се обвини за това предишното правителство.

Пето и най-важно! Да не се съди този с 50-те милиона. Просто да се обещае, че ще се съди и дотам. По-бързо е, а и резултатът е един и същ.

Шесто и най-важно! Да се дадат 20 лева на майките. Защото, както всички много добре знаем, с 20 лева се гледа чудесно едно дете. Че дори ти остават пари на страна. Важното е, това да бъде съобщено в медиите. Че то нали затова се прави?

Седмо и най-важно! Да се обещаят помощи на селскостопанските производители.

След изборите обещанието може да се оттегли.

Осмо и най-важно! Да се намали престъпността по някакъв начин. Най-добре е на хартия, защото така могат да се направят таблици, които да се показват по телевизията.

Девето и най-важно! Да се направи така, че лекар и учител да са престижни професии. Да кажем да им дават ордени. Защото ако им се повишат заплатите, ще излезе много скъпо. Все пак за бюджет трябва да се мисли.

Десето и най-важно! Да се спре лумпенизацията на населението. Най-добре е да се измисли чалга песен с работно заглавие: „Надърви ми се мозъкът“. Надърви - защото сексът продава!

Ако след всичко това се спечелят изборите, е най-добре да се направи като предишното правителство. Тоест – нищо. Всички знаем, че когато не се прави нищо, вероятността да се допусне грешка е най-малка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

5

OFFRed

16.01 2019 в 10:06

До Hissarion:

На мен лично ми е забавен стила. Само така явно влиза в главите на хората. Много малко четат сериозни и драматични изказвания. А и да ги прочетат - след час инфото се е изпарило. А така ще се посмеят, пък ще го осмислят, запомнят.. Предполагам. Дано тръгне вълна от негодуващи, защото сме го окъсали.

Сатирата е била ползвана далеч преди времето на бабите ни именно, за да насочва вниманието към конкретен проблем, да дава сили и стимул на народа.

10571

4

Hissarion

14.01 2019 в 10:35

до ofFred:
Да, аз съм шефът на правителството и пиша под прикритие в коментарите на този сайт, за да повиша одобрението на хората към нас. Разкри ме, Шерлок! Баба ми е временен преседател на Световната банка, докато Тръмп уреди дъщеря си. После ще я пратят в Черноморската банка. Допълнително взима пожизнена пенсия от 5 хил. евро, защото е работила в ЕК.
Тия неща са ясни. Аз коментирам художествените проявления на автора, който не си е направил труда да поизчисти и пооформи мислите си преди да ги изсипе пред очите ни.

4000

3

OFFRed

11.01 2019 в 11:31

До Hissarion:
Ти от правителството ли си? Баба ти жива ли е? Колко и е пенсията?

Изключително добре описано!
Връткат си личните фирми и далаверки докато минава. Ако ги съборят от власт - голяма работа. Нали вече са врътнали парите. Децата им учат някъде, един ден ще идат и те там.
Да не говорим колко са НЕКОМПЕТЕНТИ. Говоря не само за парламента, но и за всички, които са на високи позиции в управлението. И с право ни смятат за овце и маса. Ние се държим като такива. Мислим, че изборите ще променят нещо? Не. Сивите Генерали дават власт само на тези, които могат да се манипулират.

10571

2

Hissarion

10.01 2019 в 14:14

...смешник...

6245

1

kokoten

10.01 2019 в 13:00

...велик...