Журналистите от БНТ защитиха колегите си от бТВ след нападките от Валери Симеонов

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2020 в 21:06 4222 0

Новинарите от БНТ защитиха колегите си от бТВ от нападките на зам.-председателя на НС Валери Симеонов в сутрешния блок на обществената медия. 

В своето участие Симеонов разкритикува поименно Венелин Петков и Антон Хекимян, че над месец не са разпространили предоставена информация от братята Найденови (съсобственици на Ефбет и еврофутбол). Става въпрос за твърдения, които според Найденови и Валери Симеонов уличават Васил Божков в престъпления. 

"Какви са тези, които на 15 декември им е казана цялата история на Найденови. Аз бих пратил прокуратурата при тях. Всеки, който знае за престъпление, е длъжен да докладва", добави лидерът на НФСБ тази сутрин. 

Тази вечер от БНТ разпространиха позиция, в която се казава: 

По повод участието на зам.-председателя на НС Валери Симеонов в Сутрешния блок на БНТ, журналистите от Дирекция "Информация" на БНТ категорично осъждат използването на ефира на обществената медия за отправяне на недоказани обвинения от Валери Симеонов срещу журналисти от bTV. Ефирът на обществената медия не може да се употребява за груби и недоказани нападки. Свободното слово и право на изразяване са основна ценност на демократичното общество и всяко посегателство срещу тях ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови