Журналисти връчиха на Борисов подписка в защита на уволнения служител от пресцентъра на МС (обновена)

OFFNews 21 август 2018 в 16:12 10980 3

Журналисти направиха подписка в защита пресаташето от правителствената пресслужба Любомир Методиев, който бе уволнен от премиера, след като удари репортер на вестниците "Телеграф" и "Монитор".

Това се разбра от личен разговор между представители на медии и Бойко Борисов в кулоарите на парламента, който беше излъчен на живо по "Канал 3".

Журналисти обяснили на премиера, че работят добре с Методиев и смятат да предприемат действия в негова защита.

"Напишете ми писмо в защита, за да имам да пратя на европейските... или говорете с него, защото той страда. Майка му е болна", каза премиерът. Репортерите отговориха, че ще подготвят писмо в защита на уволнения служител на пресцентъра, но подчертават, че не са били там и не знаят какво е станало.

Случаят се е разиграл край Пловдив, където Борисов беше на посещение и разгледа археологически разкопки. В кулоарите на парламента премиерът разказа, че не е видял инцидента, защото е бил с журналистка, която е припаднала от жегата и лекар се е грижел за нея. 

"Аз на галено му викам Шиши. Ама на галено, това не е обида. Всеки си има такова обръщение. И това, което от него знам, е че тя отива и иска да се снима с него, защото бил Шиши. Или нещо такова. Аз слязох долу да видя момичето, което беше припаднало. Вода имаше, докторът ѝ беше направил каквото трябва, сложихме я на сянка. И се връщаме пред медиите и един ваш колега ме пита: Абе, ваш служител е ударил журналистка. Аз ги питах дали верно е направил такова нещо. Не мога да повярвам, защото горе-долу го познавам - той е кротък човек. Но нямах друг избор, след като вече ми го вдигат на такова ниво, че едва ли не моят пресцентър бие журналисти, което самите вие казвате, че не е така", каза Борисов.

Премиерът посъветва журналистите, които защитиха Методиев, да говорят и с останалите хора в гилдията.

По- късно подписката беше връчена на премиера. "Да оставим Любо на работа? Карах го да се извини, той отиде да посети това момиче, което е пострадало. Ще се опитам да се съобразя с вас. Ще ми е много по-леско, ако тя приеме извинението", каза той след връчването на подписката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

3

Azarael

31.08 2018 в 18:57

Аман от подобни службогонци в тази държава,
изпълнена "на шир и на длъж" с подобни мошеници
и нагаждачи, от които няма . . .отърване !?

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

21.08 2018 в 16:46

Я!! Ма тоз филм веч не го ли пусна премиерина ни... С един "уволнен" министърин при това..