Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

За около 2 дни АЕЖ събра 34 894 лева за правна защита на ''Медияпул'' в делото на ''Лев Инс''

Тъй като се организират и други кампании за същата кауза, всички необходими средства вече са набавени, уточниха от Асоциацията на европейските журналисти

OFFNews 16 март 2023 в 16:01 2104 1

За по-малко от три дни необходимата сума за правна защита на Mediapool.bg в съдебния процес за 1 млн. лв., заведен срещу тях от застрахователна компания “Лев Инс”, бяха събрани, съобщиха Асоциация на европейските журналисти.

"Благодарим ви! Включиха се стотици дарители! Много сме развълнувани да видим тази огромна подкрепа в защита на свободата на словото", заявиха от АЕЖ. Преди два дни Асоциацията започна кампания за набиране на средства в подкрепа на информационния сайт "Медияпул" за предстоящото съдебно дело срещу "Лев инс".

Днес АЕЖ съобщи, че точната сума, постъпила по сметките им, е 34 894,61 лв. Тъй като се организират и други кампании за същата кауза, след съгласуване с техните организатори, стана ясно, че всички необходими средства са набавени.

В следващите дни АЕЖ ще преведе на медията получените дарения и ще представи отчет за кампанията. Всички постъпили оттук нататък дарения ще бъдат използвани за защита на други медии и журналисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews